Lasagne z těstovin
Lasagne jsou skvělé zapečené těstoviny italského původu. V tomto receptu připravíme jejich jednodušší formu. Oblíbený druh těstovin, třeba kolínka, doplníme omáčkou z mletého masa, jemným bešamelem a necháme je dozlatova zapéct s vrstvou sýru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 508 kJ / 2 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,88 g |
Tuky | 101,28 g |
Vláknina | 25,10 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 2,79 g |
Sůl | 6,89 g |
Sacharidy | 150,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uvaříme v osolené vodě těstoviny. Po uvaření scedíme a zatím necháme bokem.
Krok 2: Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme. Přidáme k nim nadrobno nakrájenou mrkev a celer, osolíme, opepříme a restujeme, dokud se zelenina nerozvoní. Poté přidáme mleté hovězí maso a kousek másla.
Krok 3: Jakmile se maso zatáhne, přidáme italské bylinky, směs podlijeme vínem a rajčatovou passatou.
Krok 4: V mezičase připravíme také bešamel. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme studené mléko, dobře rozmícháme, osolíme, okořeníme a necháme ještě asi 20 minut povařit.
Krok 5: Do tukem vymazané zapékací mísy dáme nejprve vrstvu uvařených těstovin, pak vrstvu omáčky a bešamelu a zasypeme nastrouhaným sýrem. Toto vrstvení ještě jednou zopakujeme a na závěr posypeme ještě nastrouhaným parmazánem.
Krok 6: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 30 minut, dokud není sýrová krusta pěkně dozlatova.
Zveřejněno 1. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne z těstovin
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD5OA
Moje poznámka
Lasagne z těstovin
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD5OA
Nejnovější recepty
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno před 1 hodinou
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 9 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová pórková polévka
TondaS před 13 minutami
Masové knedlíčky v houbové omáčce
Sahula před 29 minutami
Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Sahula před 36 minutami
Dračí špízy s hlívou ústřičnou
Sahula před 51 minutami
Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Sahula před 52 minutami
Vepřové s hlívou ústřičnou
Sahula před 53 minutami
Kuře na paprice se smetanou
MiskaM před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
Sahula před 2 hodinami
Domácí pizza
ne.honzula12 před 2 hodinami
Adélčin dort Barbie
JanaZavadilova před 2 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
česnek,
mrkev,
celer,
víno červené,
passata rajčatová,
sůl,
pepř mletý,
koření italské bylinky,
máslo,
sýr eidam,
parmazán,
máslo,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
cibule,
sůl,
pepř bílý mletý,
ořech muškátový strouhaný
Komentáře (1)