Lasagne z těstovin
Lasagne jsou skvělé zapečené těstoviny italského původu. V tomto receptu připravíme jejich jednodušší formu. Oblíbený druh těstovin, třeba kolínka, doplníme omáčkou z mletého masa, jemným bešamelem a necháme je dozlatova zapéct s vrstvou sýru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 508 kJ / 2 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,88 g |
Tuky | 101,28 g |
Vláknina | 25,10 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 2,79 g |
Sůl | 6,89 g |
Sacharidy | 150,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uvaříme v osolené vodě těstoviny. Po uvaření scedíme a zatím necháme bokem.
Krok 2: Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme. Přidáme k nim nadrobno nakrájenou mrkev a celer, osolíme, opepříme a restujeme, dokud se zelenina nerozvoní. Poté přidáme mleté hovězí maso a kousek másla.
Krok 3: Jakmile se maso zatáhne, přidáme italské bylinky, směs podlijeme vínem a rajčatovou passatou.
Krok 4: V mezičase připravíme také bešamel. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme studené mléko, dobře rozmícháme, osolíme, okořeníme a necháme ještě asi 20 minut povařit.
Krok 5: Do tukem vymazané zapékací mísy dáme nejprve vrstvu uvařených těstovin, pak vrstvu omáčky a bešamelu a zasypeme nastrouhaným sýrem. Toto vrstvení ještě jednou zopakujeme a na závěr posypeme ještě nastrouhaným parmazánem.
Krok 6: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 30 minut, dokud není sýrová krusta pěkně dozlatova.
Zveřejněno 1. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne z těstovin
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD5OA
Moje poznámka
Lasagne z těstovin
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD5OA
Nejnovější recepty
Jelení závitky
Přidáno před 3 minutami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 1 hodinou
Kynutý makový závin se švestkami
Přidáno před 1 hodinou
Dýňový chlebíček bez vajec
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí roláda s okurkou
Přidáno před 15 hodinami
Smažený květák v těstíčku s nivou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z dýně hokkaido
AnKo312 před 47 minutami
Lehce pikantní guláš z bedel
Cyklistka před 1 hodinou
Bramboračka
Susanna před 3 hodinami
Rychlý švestkový koláč
musilek.p před 3 hodinami
Dršťková polévka
Andras před 3 hodinami
Hrušková povidla na koláče
Hulecova před 3 hodinami
Mrkvová bábovka
iveta.kroul před 4 hodinami
Vláčný jogurtový koláč
Ivamo před 4 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
TankerCZ před 5 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
česnek,
mrkev,
celer,
víno červené,
passata rajčatová,
sůl,
pepř mletý,
koření italské bylinky,
máslo,
sýr eidam,
parmazán,
máslo,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
cibule,
sůl,
pepř bílý mletý,
ořech muškátový strouhaný
Komentáře (1)