Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová omeleta

Dokonalá vaječná omeleta je krásně nadýchaná a šťavnatá. Vyzkoušejte ji podle našeho receptu. Základem je podušená mladá cuketa, zalitá našlehanými vejci, doplněná nastrouhaným parmezánem a dušenou šunkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 338 kJ /
1 276 kcal
Bílkoviny79,88 g
Tuky96,01 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 1,62 g
Sodík 1,52 g
Sůl3,46 g
Sacharidy21,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté cukety nastrouháme nahrubo. Na nepřilnavou pánev dáme olej a na mírném ohni udusíme cukety doměkka. Krok 2: Parmazán nastrouháme. Šunku nakrájíme na kostičky. Lístky bazalky natrháme na kousky. Krok 3: V míse rozšleháme vejce, přidáme parmazán, šunku, bazalku, mléko a sůl podle chuti. Krok 4: Směs vajec nalijeme na pánev na změklé cukety.
Pánev přikryjeme pokličkou a na mírném ohni necháme omeletu zatáhnout. Krok 5: Pomocí talíře omeletu otočíme a krátce ji necháme zatáhnout i z druhé strany. Ihned podáváme.

Zveřejněno 2. 7. 2014

Poznámka autora Miquel

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

Můžeme dělat jednu velkou omeletu, nebo dvě menší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová omeleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B7EX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová omeleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B7EX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná krmě, lahodná snídaně! Jen jsem oproti popsanému postupu místo otočení použil gril a zagriloval i s polovinami cherry rajčátek <3:yes:
A ještě dovětek : obarvil jsem omeletu čerstvě nastrouhaným oddénkem kurkumy.

Dnes k obědu .... je to moc dobré,určitě zopakuji <3

pipre: super:yes::-K jsem rád že chutnalo:yes:

Dnes jsem zrealizovala na večeři. Věděla jsem, že mi bude chutnat a také, že chutnalo :-) Náhodou jsem natrefila v Albertu na parmazán, takže nebylo co řešit, protože jsem si hned vzpomněla na tvůj recept :-) Pouze jsem dělala z poloviční dávky, jen parmazánu jsem dala celých 30g. A i tak polovina z toho zůstala pro muže, spíš jako druhá večeře jen tak něco na zub :-) Šunku jsem dnes kvůli němu vynechala, ale příště si udělám jen pro sebe a i s šunkou :-)Přidávám foto.

pipre: Děkuji:-K

Moc se mi recept líbí:yes:+

???, Jenny Midleton: Díky :-K

Jenny Midleton 2. 7. 2014 19:19
krásné:yes: není co dodat:-K

Opäť výborný recept zo skvelých surovín + skvelá prezentácia
Bravò

Tématické fráze:
cuketova omeleta, omeleta s cuketou, omeleta z cukety, cuketové omelety, cuketova amoleta, večeře z cukety, omoleta z cukety, amoleta z cukety, cuketová omoleta, cuketa omeleta, omoleta z cukyny, cuketové omeleta, omeleta cuketa, omelety z cukety, cuketové omolety, cuketa s omeletou, cuketova.omeleta, cuketové recepty, cuketová omeleta recept, omeleta z cikety

Suroviny:
cuketa, vejce, šunka dušená, parmazán, bazalka čerstvá, mléko, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu