Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová čalamáda

Zásobu vitamínů na zimu si jednoduše můžeme připravit již v létě. Ze snadno dostupných suroviny, které sklidíme na zahradě, naložíme a zavaříme čalamádu. Najdeme v ní třeba dýni, zelí, cibuli či papriku a mrkev.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jitka540

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 180 min Doba tepelné úpravy: 20 min včetně doby odležení zeleniny

200 min (180 min příprava + 20 min tepelná úprava, včetně doby odležení zeleniny)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 943 kJ /
2 854 kcal
Bílkoviny41,53 g
Tuky157,07 g
Vláknina88,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,42 g
Sůl30,50 g
Sacharidy281,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrouháme na tenké nudličky. Dýni a mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Očištěnou papriku a cibuli nakrájíme na nudličky. Vše smícháme ve větší míse s olejem, přikryjeme a necháme asi 1 hodinu odležet. Krok 2: Mezitím uvaříme z uvedených surovin nálev. Povaříme asi 5 minut, necháme vychladnout a scedíme. Krok 3: Odleženou zeleninu naplníme do vymytých nahřátých skleniček a dobře upěchujeme, protože se při sterilování slehne. Potom do skleniček rozlijeme nálev. Skleničky utřeme na hrdle, uzavřeme čistými víčky a sterilujeme 20 minut při 90 °C.

TIP: Jak na přípravu sladkokyselého nálevu

Zveřejněno 30. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBn6k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBn6k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
dýně, zelí bílé, paprika čerstvá červená, mrkev, cibule, olej slunečnicový, voda, ocet, sůl, cukr krupice, česnek, bobkový list, pepř černý, semínka hořčičná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu