Kořeněné cukroví
Křehké mandlové cukroví krásně voní díky použité směsi koření, které mu zároveň dodává výraznou chuť. Po upečení cukroví ozdobíme hořkou a bílou čokoládou. Pečeme ho na Vánoce jako zajímavé zpestření.
Postup přípravy
Krok 1: Na vál nasypeme mouku, nastrouhané mandle, cukr, kypřicí prášek a vše promícháme.
Krok 2: Přidáme skořici, špetku muškátového květu, zázvoru, roztlučeného anýzu a hřebíčku. Pak přidáme kousky změklého másla, žloutky a rukama vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme 60 minut v chladu.
Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Pak těsto vyválíme, vykrájíme z něj hvězdičky nebo jiné tvary a skládáme na plech s pečicím papírem.
Krok 4: Pečeme dozlatova. Po vychladnutí ozdobíme čokoládou a podáváme.
Zveřejněno 21. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kořeněné cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADQgB
Moje poznámka
Kořeněné cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADQgB
Nejnovější recepty
Kroupy se zelím, rajčaty a olivami po italsku
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční hvězdičky s čokoládou
Přidáno před 10 hodinami
Kulajda podle maminky
Přidáno před 12 hodinami
Zeleninový kuskus s kuřecími medailonky
Přidáno před 13 hodinami
Langoše bez kynutí
Přidáno před 15 hodinami
Králičí placičky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková jablečná buchta s tvarohem
LenkaMahu před 26 minutami
Hrníčkové vafle
Hana84 před 31 minutami
Celozrnné placky z bramborové kaše
jaroko před 39 minutami
Staročeská křenová polévka
mira68 před 1 hodinou
Utopenci
magdalenka před 2 hodinami
Lehké kardinálovy řezy
magdalenka před 2 hodinami
Guláš - pravý hospodský
magdalenka před 2 hodinami
Kachní prsíčka na pomerančích
[email protected] před 2 hodinami
Bábovka...
O.michalek93 před 2 hodinami
Dršťková polévka I
magdalenka před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
žloutek,
cukr moučkový,
máslo,
kypřící prášek,
mandle strouhané,
skořice,
květ muškátový,
anýz,
zázvor,
koření hřebíček,
čokoláda bílá,
čokoláda hořká
Komentáře (1)