Rychlý silvestrovský sulc
Rychlý silvestrovský sulc je ideální pochoutkou na poslední večer v roce. K přípravě využijete přebytky vařeného masa a vývaru, a dokonce ani zelenina z nakládaných okurek nepřijde nazmar. Tato tradiční lahůdka bude hvězdou každého slavnostního stolu.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na drobné kousky, mírně osolíme a vložíme do misky.
Krok 2: Slijeme lák z okurek, cibuli a kolečka mrkve (pokud tam jsou) přidáme k masu. Okurky nakrájíme nadrobno a vše promícháme.
Krok 3: Aspik připravíme podle návodu (nebo ve 200 ml horké vody necháme rozpustit želatinu, důkladně zamícháme a dolijeme asi 200 ml zcezeného láku).
Krok 4: Připraveným vlažným aspikem zalijeme maso a dáme do chladu ztuhnout.
Zveřejněno 2. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý silvestrovský sulc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73D1w
Moje poznámka
Rychlý silvestrovský sulc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73D1w
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 1 hodinou
Opilcův kapr
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 25 minutami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 1 hodinou
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 2 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 2 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 2 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 2 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 2 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 3 hodinami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 3 hodinami
Medovníkové koule
Dechtochema před 3 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové,
okurky sterilované,
želatina,
okurka čerstvá,
sůl
Komentáře (3)