Aljašská treska svíčková se salátem ze šalotky, kapar a petržele
Opravdu název neklame, i na rybě můžeme najít část zvanou svíčková. Jedná se o tu nejlahodnější část filety. Maso je velmi křehké a šťavnaté. Po jednoduché úpravě orestování ji podáváme se svěžím salátem ze šalotky, kapar a okurek.
Postup přípravy
Krok 1: Šalotku nakrájíme na tenké nudličky a nakládané okurky na tenké plátky. Smícháme s kapary, petrželkou, lžící olivového oleje a hořčicí.
Krok 2: Takto připravený salát dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Krok 3: Aljašskou tresku svíčkovou Nowaco orestujeme na olivovém oleji cca 2-3 minuty z každé strany, osolíme, opepříme a můžeme servírovat s čerstvým salátem.
Zveřejněno 6. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aljašská treska svíčková se salátem ze šalotky, kapar a petržele
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkg9k
Moje poznámka
Aljašská treska svíčková se salátem ze šalotky, kapar a petržele
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkg9k
Nejnovější recepty
Jedlé muchomůrky
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninová polévka se slzovkou
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Sýrová omáčka pečená
Přidáno před 11 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová sekaná na pečeném česneku a cibulích z pomalého hrnce
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vegetariánská svíčková
Recept24 před 1 hodinou
Losos na másle
Kajkajak před 9 hodinami
Chutné vafle
Kolibinka před 9 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 10 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 10 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 12 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 15 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 15 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 17 hodinami
Suroviny:
treska aljašská,
cibule šalotka,
kapary,
šťáva citronová,
olej olivový,
okurky sterilované,
hořčice hrubozrnná,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)