Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 989 kJ / 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,70 g |
Tuky | 21,55 g |
Vláknina | 8,46 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 59,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kroupy nebo krupky předem namočíme přes noc.
Krok 2: Ráno je pak uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme.
Krok 3: Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme hladkou moukou a osmažíme dozlatova.
Krok 4: Potom ji zředíme vodou, dobře rozmícháme, předáme vytlačená jelítka, prolisovaný česnek, trochu majoránky, osolíme, opepříme a povaříme.
Krok 5: Do hotové polévky přidáme uvařené kroupy nebo krupky.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelítková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR5
Moje poznámka
Jelítková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR5
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 16 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 6 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 6 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 8 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 8 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 10 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 10 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 10 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 11 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 11 hodinami
Tématické fráze:
polévka z jelítek,
pečené jelito,
polévka z jitrnice,
polévka prdelačka,
pečené jelito recept,
pečení jelit,
pečená jelita,
domácí jelita,
domaci jelita recept,
jelita pečení,
prdelačka z jelítek,
polivka z jelita,
pečené kroupy,
pečene jelita,
jak se peče jelito,
jelito pečené,
prdelačka,
ovarová kroupová polévka,
pečení jelita,
polévka z jitrnic
Suroviny:
jelito,
cibule,
mouka hladká,
olej,
krupky,
česnek,
majoránka,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (8)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0