Španělská cizrna
Jednoduchý pokrm z cizrny s rajčaty a španělskou klobásou chorizo vám určitě zachutná. Cizrna s lehce oříškovou chutí se s rajčaty a pikantní klobásou skvěle doplňuje, chuť podpoří i italské bylinky.
Postup přípravy
Krok 1: Cizrnu přebereme a namočíme do studené vody přes noc.
Krok 2: Druhý den vodu slijeme. Přidáme bobkový list, několik kuliček nového koření, zalijeme čistou vodou a uvaříme doměkka.
Krok 3: Mezitím oloupeme cibuli a česnek. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a nasekaný česnek. Osolíme, opepříme a krátce orestujeme.
Krok 4: Vmícháme rajský protlak, bazalku, tymián, krájená rajčata s nálevem a scezenou cizrnu. Mírně podlijeme vodou a podusíme. Přebytečnou tekutinu vyvaříme. Dochutíme cukrem a solí. Podáváme posypané nasekanou petrželkou a ozdobené snítkou bazalky.
Zveřejněno 19. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělská cizrna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2mDn
Moje poznámka
Španělská cizrna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2mDn
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 13 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 16 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 5 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 6 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 8 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 8 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 8 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 9 hodinami
Suroviny:
cizrna,
bobkový list,
koření nové koření,
cibule,
česnek,
olej,
klobása chorizo,
sůl,
pepř mletý,
protlak rajčatový,
rajče,
petrželka,
bazalka čerstvá,
tymián,
cukr
Komentáře (1)