Zauzená plněná sekaná na grilu
Zauzená hovězí sekaná plněná čedarem a jalapeňo papričkami je díky šetrné úpravě na grilu šťavnatá a lahodná. Hodí se jako hlavní chod k obědu, třeba s bramborovou kaší, ale pochutnáte si na ní i v obloženém sendviči.
Postup přípravy
Krok 1: Čedar nakrájíme na kostky a důkladně promícháme s mletým masem, strouhankou, vejcem, drceným pepřem, česnekem, cibulí, nakládanými jalapeňo papričkami a solí.
Krok 2: Směs rovnoměrně propracujeme, aby se všechny ingredience spojily.
Krok 3: Na alobalu vytvarujeme šišku sekané. Alobalová podložka zabrání vytékání šťávy a roztaveného sýra, což ochrání deflektor v grilu před znečištěním.
Krok 4: Gril rozpálíme pomocí dřevité vlny nebo elektrického podpalovače. Ten funguje na jednoduchém principu – jeho konec přiložíme k uhlí, stisknutím tlačítka zahřejeme spirálu, která fouká horký vzduch a rozžhaví uhlí. Jakmile máme žhavý základ, přidáme do paliva špalíky dřeva na zauzení, například z broskvoně, které dodají masu jemné kouřové aroma.
Krok 5: Sekanou grilujeme nepřímou metodou při teplotě 120 °C. Do středu masa zapíchneme termosondu, abychom mohli kontrolovat vnitřní teplotu – naším cílem je dosažení 75 °C.
Krok 6: Jakmile vnitřní teplota dosáhne 65 °C, potřeme sekanou BBQ omáčkou. Tím jí dodáme další chuťovou vrstvu a krásně ji zkaramelizujeme.
Krok 7: Až sekaná dosáhne požadovaných 75 °C, vyjmeme ji z grilu pomocí větší grilovací obracečky.
Krok 8: Tuto lahůdku můžeme podávat s bramborovou kaší, nebo ji využít do skvělého sendviče.
Zveřejněno 27. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zauzená plněná sekaná na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9AND
Moje poznámka
Zauzená plněná sekaná na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9AND
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 11 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 12 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 16 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno 7. 10. 2025 21:36:25
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 4 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 6 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 9 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 11 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 11 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 12 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
paprička jalapeňo nakládaná,
česnek granulovaný,
sýr chedar,
cibule sušená,
pepř drcený,
sůl,
vejce,
Komentáře (1)