Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chalupářská játra

Správně připravená smažená játra jsou krásně měkká, šťavnatá a plná výrazné chuti. Skvěle chutnají se zeleninovou směsí a bramborem, ale obstojí i jako rychlý oběd s čerstvým chlebem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Játra nakrájíme na plátky (asi 1,5 cm) a nařízneme okraje, aby se nekroutily. Krok 2: Plátky opepříme, krátce zprudka opečeme na 2 lžicích oleje z obou stran. Krok 3: Teplotu snížíme a za občasného otočení dopečeme do 10 minut. Naříznutím zkusíme, zda jsou játra již hotová. Ke konci opékání játra osolíme. Krok 4: Na druhé pánvi osmahneme na lžíci oleje na půlkolečka nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Krok 5: Přidáme nakrájené papriky a rajčata, osolíme, opepříme, přidáme tymián, kečup, podle potřeby podlijeme a podusíme 10 minut, do změknutí. Krok 6: Na talíři sypeme strouhaným sýrem.

TIP: Játra v kuchyni - rady a tipy, oblíbené recepty

Zveřejněno 9. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chalupářská játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5yx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chalupářská játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5yx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra vepřová, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, olej, sůl, pepř mletý, tymián, kečup sladký, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu