Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Závan léta vám přinese tento lahodný pokrm, inspirovaný řeckou kuchyní. Bifteki z mletého masa pečené na bramborách jsou snadné na přípravu a pochutná si celá rodina. Na talíři nechybí ani poctivá porce fety, tzatziki a osvěžující citrony.
Postup přípravy
Ve větší míse snícháme citronovou šťávu, olivový olej, hořčici, oregano, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme metličkou, aby vznikla emulze. Krok 3: Brambory oloupeme a nakrájíme na klínky. Vložíme do pekáče nebo na plech, přelijeme citronovo-hořčičnou marinádou a dobře promícháme, aby se klínky rovnoměrně obalily. Pod brambory vlijeme 1/2 hrnku vody a odložíme stranou. Krok 4: Na bifteki:
V míse smícháme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nasekaná rajčata, vejce, strouhanku, olivový olej, petrželku, sůl a pepř. Rukama důkladně propracujeme, aby se vše dobře spojilo. Z masové směsi vypracujeme placičky o velikosti menšího burgeru. Krok 5: Placičky položíme na brambory v pekáči a vložíme do trouby. Pečeme nejprve 40 minut, poté maso otočíme a pečeme dalších 40 minut, až je maso krásně propečené a brambory dozlatova. Krok 6: Na tzatziki:
Okurku nastrouháme nahrubo. Vložíme do plátýnka nebo utěrky a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Vymačkanou okurku přendáme do mísy, přidáme k ní jogurt, nasekaný kopr, prolisovaný česnek, olivový olej, šťávu z citronu, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a vložíme do lednice. Krok 7: Bifteki s bramborami servírujeme s nadrobenou fetou, koprem, klínky citronu a bohatou porcí tzatziki.
Zveřejněno 22. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYqgr
Moje poznámka
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYqgr
Nejnovější recepty
Cuketový perník
Přidáno před 15 minutami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 12 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 13 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 8 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 11 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 11 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 12 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 13 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 15 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 15 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 17 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 18 hodinami
Suroviny:
šťáva citronová,
olej olivový,
hořčice plnotučná,
koření oregáno sušené,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
maso hovězí mleté,
cibule,
rajče,
vejce,
strouhanka,
olej olivový,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř mletý,
jogurt řecký,
kopr čerstvý,
česnek,
olej olivový,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý,
sýr feta,
kopr,
citron
Komentáře (7)