Hovězí líčka na černém pivě a zelenině s bramborovo-citronovou kaší

Hovězí maso Doba přípravy: 3 h 30 minut 7 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 3 h 30 minut 7 názorů

Suroviny až 8

1,3 kg hovězích líček
4 cibule
2 stroužky česneku
3 mrkve
4 řapíky řapíkatého celeru
250 g celeru
2 lžíce třtinového cukru
0,5 l černého piva
3 bobkové listy
6 kuliček nového koření
1 balení Cottage sýra
přepuštěné máslo
sůl
pepř
Na kaši:
citronová šťáva
brambory
mléko
máslo
Na dochucení:
kůra z citronu

Postup přípravy receptu

  1. Líčka odblaňte a nakrájejte na větší kousky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nahrubo. V hrnci rozehřejte asi tři lžíce přepuštěného másla a cibuli, společně s česnekem, na něm pozvolna opékejte, dokud nebude cibule hezky hnědá, může to trvat i dvacet minut.

  2. Zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Přidejte maso a nechte ho zatáhnout, pak očištěnou a pokrájenou zeleninu na větší kousky. Společně chvíli opékejte. Zalijte černým pivem, pokud je ho málo dolijte vodou nebo vývarem, aby bylo maso zcela ponořené.

  3. Přidejte koření, osolte a opepřete. Přiklopte poklicí a nechte na mírném ohni dusit zhruba tři hodiny.

  4. Vyndejte bobkový list a kuličky nového koření a vyhoďte. Bokem na talíř vyndejte veškeré maso z hrnce. Omáčku rozmixujte do hladka. Pokud je moc řídká, nechte ji zredukovat (vařit s odklopenou poklicí do zhoustnutí). Vypněte sporák a do omáčky přidejte Cottage sýr a znovu rozmixujte do hladka. Dochuťte solí a pepřem.

  5. Bramborovou kaši připravte obvyklým způsobem, já přidávám při vaření brambor vždy kmín, když vařím kaši, dávám drcený. Do scezených brambor dám lžíci másla a rozšlehám společně s mlékem. V této fázi přidejte 1-2 lžíce citronové šťávy, podle vaší chuti a důkladně zamíchejte.

  6. Z citrónu nastrouhejte hoblinky, které výborně doladí finální chuť celého pokrmu, viz foto.

Komentáře k receptu Hovězí líčka na černém pivě a zelenině s bramborovo-citronovou kaší

  • spagetka spagetka

    borůvka: asi záleží na schopnosti řezníka. Já se naučila líčka tady, a naučila to i našeho řezníka, který to nejdřív jen potvrzoval v objednávce, že je má, dnes má v nabídce čerstvá, ne mražená telecí, hovězí, vepřová a pochvaluje si, že mu to zmizí maximálně během 48 hodin, je to fakt jen o ochotě schopnosti soukromníka. Jasně, nemá je celý týden, ale už ví, hele, tyhle dostanu v úterý, támhlety ve čtvrtek:yes::yes::yes: Zase, jakmile si udělá jméno u toho, kdo mu to poskytne, tak má odběr trvale :yes::yes:

    Odpovědět

  • borůvka: No, to těžko říct. U nás je mají jednou za čas. Většinou je mají asi na objednání nebo zamluvení, že třeba ani na pult nepřijdou, takže zkusit se ptát, jestli je mívají a jestli si je můžeš zamluvit. Hodně štěstí. ;-)

    Odpovědět

  • borůvka borůvka(neregistrovaná)

    Já teda nevím, kde se dají ty hovězí líčka vůbec sehnat ?!
    Tady je neskutečně mnoho obchodů !! všude kolem ! i specializovaných !!
    Ale ,,hovězí líčka" prostě vůbec nikde nejsou k mání !!!

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Jana Remkova: Jo, to jsi mi už někam psala... :) Doufám, že na ně brzy narazím a zkusím je! <3

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vepřová líčka mi chutnají více, ale tahle na pivě vypadají skvěle :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Supééér nápad :yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí líčka na černém pivu hovězí líčka s bramborovou kaší hovezi licka na cernem pive hovezi licka na pivu hovězí líčka na pivě hovězí na černém pivu lička na černem pivu hovězí na černém pivě hovězí líčka na černém pivu a kořenové zelenině vepřová líčka s kaší hovezi líčka na zelenině recept na hovězí líčka s černým pivem hovězí líčka recept vepřová líčka na černém pivu s bramboráky veprove maso na pive s bramborovou kasi vepřová líčka na černém pivu recept na hovězí líčka na cernem pive a korenove zelenine hovězí líčka na černém pivě hovězí na zelenině a pivu hovězí líčka kde sehnat