Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.

Roláda z vepřové panenky tvoří na řezu lahodnou mozaiku plísňového sýra, slaniny a libového masa. Smetanový pórek dodá jemnou a krémovou chuť, která se s masem skvěle doplňuje. Podávejte se zeleninovým salátkem a nechte si chutnat.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z panenky uděláme plát, který přes fólii naklepeme. Osolíme, ale opatrně, protože sýr je dost slaný. Opepříme, potřeme hořčicí, poklademe slaninou a nivou. Pevně stočíme a zabalíme pevně do alobalu. Krok 2: Vložíme do pekáčku a do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 30 minut, poté vybalíme z alobalu, přidáme kousek másla a trošku podlijeme vodou. Vlijeme výpek z alobalu a dopečeme asi 10-15 minut. Panenka je pěkně šťavnatá. Krok 3: Pórek nakrájíme na kolečka a propláchneme.
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme pórek. Osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Zalijeme smetanou a dusíme doměkka. Krok 4: Nakrájenou panenku podáváme se smetanovým pórkem a zeleninovým salátem.

TIP: Vepřová panenka na minutkovou úpravu

Zveřejněno 8. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y1qA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y1qA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, slanina anglická, sýr niva, máslo, sůl, pepř mletý, hořčice dijonská, pórek, ghee, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu