Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papriky plněné kuskusem s restovanou zeleninou

Mezi letní pokrmy neodmyslitelně patří také oblíbené plněné papriky. Připravit je můžete i v bezmasé variantě, plněné kuskusem s restovanou zeleninou. Pečené plněné papriky můžeme podávat jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kuskus dáme do uzavíratelné misky, zalijeme horkou (ne vroucí) vodou, přidáme máslo, sůl a promícháme. Zakryté necháme vstřebat vodu. Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Zapékací formu lehce vymažeme máslem. Krok 3: Bílé papriky omyjeme, odřízneme vrchní část se stopkou a zbavíme vnitřek semeníku. Papriky dáme stranou. Krok 4: Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobno. Z barevných paprik vykrojíme semeník a nakrájíme je na kostičky. Cuketu nakrájíme na čtvrtkolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 5: V pánvi na oleji orestujeme šalotku. Přidáme barevné papriky, cuketu a restujeme na skus. Krok 6: Dochutíme česnekem, solí, mletým pepřem, rajčaty a italskými bylinkami. Přidáme hotový kuskus a zlehka promícháme. Krok 7: Směsí naplníme bílé papriky, zbylou směs dáme na dno zapékací formy a přidáme papriky. Krok 8: Vložíme do trouby a pečeme 20 minut zakryté. Poté zvýšíme teplotu na 220° a dopečeme odkryté 3-5 minut. Krok 9: Podáváme jako samostatný pokrm bez masa, doplněný čerstvým salátem dle vlastní chuti nebo jako přílohu k pečenému i grilovanému masu.

TIP: Plněné papriky - rady a tipy na různé náplně

Zveřejněno 3. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYq5p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYq5p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jé, zrovna dnes jsem dělala taky kuskus. Jen prohozený na pánvi s mletým masem a zeleninou. Tohle je teda promakanější recept :-)

AnnBra: :-K Děkuji za komentář a přeji krásný den. Obdivuji vaření v noci to jsem ještě spala.:-K

Suroviny:
paprika čerstvá bílá, kuskus, voda, máslo, olej olivový, cibule šalotka, cuketa, paprika čerstvá červená, rajče sušené, česnek, koření italské bylinky, sůl, pepř mletý, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu