Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové polevy se smetanou

Smetana dodá čokoládovým polevám hladkost, jemnost i bohatou chuť. Tyto jednoduché a elegantní polevy se skvěle hodí na dorty, řezy, bábovky i drobné cukroví – a připravíte je během chvilky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 dávky

2dávky

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Poleva se sladkou smetanou:
Smetanu zahřejeme, ale nesmí se vařit. Do horké vložíme čokoládu rozlámanou na menší kousky. Po 5 minutách dobře prošleháme a můžeme použít. Krok 2: Poleva se zakysanou smetanou:
Do hrnku nasypeme cukr a zalijeme 4 lžícemi vody. Svaříme na cukrový sirup do kterého pak nalámeme čokoládu a odstavíme. Krok 3: Necháme trochu vychladnout, pak přidáme kelímek zakysané smetany, dobře promícháme a můžeme použít.

TIP: Čokoládová poleva se sekanými ořechy - rady a tipy

Zveřejněno 6. 6. 2025

Poznámka autorky Hella

Čokoládovou polevu můžeme také ochutit například vanilkovou nebo rumovou trestí, špetkou mořské soli, skořicí. Kdo má rád sladké, může přidat moučkový cukr. Zbylou polevu nevyhazujeme! Necháme ji v lednici a před dalším použitím ji ve vodní lázni opět rozehřejeme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové polevy se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o278j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové polevy se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o278j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čokoláda hořká, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, cukr krupice, čokoláda hořká, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu