Rebarbora v karamelu na cokoliv
Rebarbora v karamelu je jednoduchý, ale efektní způsob, jak povýšit každodenní dezerty na gurmánský zážitek. Hodí se na palačinky, lívance, jogurt, zmrzlinu nebo i do koláče. Stačí pár surovin a pár minut – a vznikne voňavá, sladkokyselá dobrota.
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrůlku se silným dnem nasypeme cukr a při nízké teplotě ho necháme bez míchání pozvolna rozpustit.
Krok 2: Ke konci rozpouštění, kdy už cukr mění barvu už mícháme a připravíme zlatavý až světle hnědý karamel.
Krok 3: S opatrností zalijeme horkou vodou a karamel rozvaříme.
Krok 4: Po dobu přípravy karamelu oloupeme rebarboru, nakrájíme ji na kousky a vhodíme do vařící vody. Vaříme ji jen velmi krátce, cca minutu a scedíme.
Krok 5: Rebarboru přidáme do karamelu a velmi krátce ji při opatrném promíchání podusíme. Pak odstavíme a necháme vychladnout.
Zveřejněno 11. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBQXx
Moje poznámka
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBQXx
Nejnovější recepty
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 12 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 21 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 21 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno 12. 6. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 52 minutami
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Borůvkový táč
Eviip před 1 hodinou
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 3 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 5 hodinami
Bramboračka
Kajkajak před 7 hodinami
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 8 hodinami
Grilované krevety
Fitulka před 9 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
rebarbora,
voda
Komentáře (5)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0