Hovězí hamburgery
Pokud nevíte, který z receptů na hamburgery vybrat, máme pro vás hned tři variace na ty z hovězí masa. Podle dokonale sepsaného postupu je zvládnou připravit i úplní začátečníci. Rozpalte gril, víkend se blíží!
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme hrnek majonézy se sušeným česnekem, sušenou cibulí, zauzenou paprikou, hořčicí, vinným octem a nadrobno nakrájenými nakládanými okurkami. Necháme přes noc v lednici, aby se chutě propojily.
Krok 2: Na Půllibrák (220 g masa):
Z masa vytvarujeme burger pomocí lisu, osolíme uzenou solí a opepříme kampotským pepřem. Grilujeme napřímo na roštu, gril zavřeme a opékáme z každé strany asi 3 minuty. Vnitřní teplotu ověříme vpichovým teploměrem – ideální pro medium je 51–52 °C. Spodní část bulky potřeme ochucenou majonézou, přidáme listy salátu a kolečka červené cibule. Položíme ugrilovaný burger, navrch opečenou anglickou slaninu, trochu BBQ omáčky a plátky rajčat. Přiklopíme horní částí bulky. Krok 3: Na Smashburger (100 g masa):
Z mletého masa vytvoříme kouli asi o váze 100 g, příliš ji nestlačujeme. Dochutíme kampotským pepřem a uzenou solí. Kouli položíme na rozpálený litinový tál a přitlačíme obracečkou do tenkého placku. Po otočení přidáme plátek čedaru a necháme ho roztéct. Na spodní část bulky rozetřeme majonézu, přidáme karamelizovanou cibulku, opečenou anglickou slaninu a smashburger. Navrch položíme další plátek slaniny, druhý smashburger a přiklopíme horní částí bulky s další vrstvou majonézy. Krok 4: Na Double Cheese (čtvrtlibrák – 110 g masa):
Z masa vytvarujeme burger o váze 110 g, osolíme a opepříme. Grilujeme na litinovém tálu. Po otočení položíme plátek čedaru a necháme ho rozpustit. Spodní část bulky potřeme majonézou, přidáme nakrájenou nakládanou okurku, položíme na sebe dva burgery s čedarem, posypeme jemně nasekanou cibulkou a přiklopíme horní částí bulky, opět s vrstvou majonézy.
Z masa vytvarujeme burger pomocí lisu, osolíme uzenou solí a opepříme kampotským pepřem. Grilujeme napřímo na roštu, gril zavřeme a opékáme z každé strany asi 3 minuty. Vnitřní teplotu ověříme vpichovým teploměrem – ideální pro medium je 51–52 °C. Spodní část bulky potřeme ochucenou majonézou, přidáme listy salátu a kolečka červené cibule. Položíme ugrilovaný burger, navrch opečenou anglickou slaninu, trochu BBQ omáčky a plátky rajčat. Přiklopíme horní částí bulky. Krok 3: Na Smashburger (100 g masa):
Z mletého masa vytvoříme kouli asi o váze 100 g, příliš ji nestlačujeme. Dochutíme kampotským pepřem a uzenou solí. Kouli položíme na rozpálený litinový tál a přitlačíme obracečkou do tenkého placku. Po otočení přidáme plátek čedaru a necháme ho roztéct. Na spodní část bulky rozetřeme majonézu, přidáme karamelizovanou cibulku, opečenou anglickou slaninu a smashburger. Navrch položíme další plátek slaniny, druhý smashburger a přiklopíme horní částí bulky s další vrstvou majonézy. Krok 4: Na Double Cheese (čtvrtlibrák – 110 g masa):
Z masa vytvarujeme burger o váze 110 g, osolíme a opepříme. Grilujeme na litinovém tálu. Po otočení položíme plátek čedaru a necháme ho rozpustit. Spodní část bulky potřeme majonézou, přidáme nakrájenou nakládanou okurku, položíme na sebe dva burgery s čedarem, posypeme jemně nasekanou cibulkou a přiklopíme horní částí bulky, opět s vrstvou majonézy.
Zveřejněno 30. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí hamburgery
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRL4v
Moje poznámka
Hovězí hamburgery
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRL4v
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 7 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 8 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 11 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 13 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 3 hodinami
Margot kuličky
Junys před 3 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 4 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 4 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 4 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 6 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 6 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 6 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 7 hodinami
Suroviny:
majonéza,
česnek sušený,
cibule sušená,
paprika,
hořčice,
ocet vinný,
okurky sterilované,
maso hovězí mleté,
slanina,
pepř mletý,
sůl uzená,
salát,
cibule,
okurka čerstvá,
rajče,
sýr chedar,
bulka
Komentáře (1)