Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mladé zelí s klobásou à la bigos

Dušené zelí se zeleninou a klobásou je nápadně podobné oblíbenému slezskému pokrmu s názvem bigos. Jeho příprava je však poměrně zdlouhavá, proto pro vás máme recept, který je do hodinky hotový a splní i požadavky náročnějších strávníků.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi usmažíme z másla a hladké mouky světlou jíšku. Krok 2: Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno a vše restujeme na oleji asi 5 minut, dokud cibule nezesklovatí. Krok 3: Zelí očistíme, nakrájíme, dáme do hrnce, zalijeme 100 ml vařící vody a přidáme orestovanou cibuli s klobásou, nahrubo nastrouhanou mrkev, koření a osolíme. Vše zamícháme, přiklopíme a dusíme asi 20-25 minut. Krok 4: Přidáme jíšku a nasekaný kopr a za občasného zamíchání povaříme ještě 5-10 minut. Krok 5: Jako příloha se hodí brambory, bramborová kaše nebo chleba.

Zveřejněno 6. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mladé zelí s klobásou à la bigos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kO01

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mladé zelí s klobásou à la bigos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kO01

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí, cibule, klobása, mrkev, olej, sůl, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, kopr, máslo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu