Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí klobásy na kysaném zelí

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

18. 2. 2013 18:21

Suroviny

Porce: zde 3

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota5 146 kJ / 1 230 kcal
Bílkoviny103,56 g
Tuky48,58 g
Vláknina24,44 g
Cholesterol462 mg
Sodík9 697 mg
Sůl23,20 g
Sacharidy82,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Poslední 2 roky jsme se pustili do výroby domácích klobás a uzeného. Toto nám poradil kamarád, který nás to učí. Uměla bych si představit ještě různé dochucení a vylepšení, ale prodávám, jak jsem koupila. Podobné recepty tu jsou, ale všude se zapéká kysané zelí spolu se syrovými brambory a to bych nedělala. Klobásy děláme dost ostré a kořeněné, pustily šťávu do zelí, bylo to dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Alexiss

19. 2. 2013 23:28

Děkuji za příznivé komentáře. Brzy plánujeme opět výrobu klobás, pokusím se potom přidat fotku a recept na klobásy trochu upřesnit. :-)

Nadja

19. 2. 2013 01:55

Alexiss: :-p:-p:-p Děkuji za receptík, moc se mi líbí - je takový jednoduchý s nemnoha ingrediencemi, až na ta střívka - nevím, kam na ně. Už jsem se ptala v řeznictví, kde si sami vyrábějí jitrnice a jelita, ale neuspěla jsem. Ale určitě vyzkouším, třeba placičky nebo šišky alespoň tak z 1 kg bůčku.

Alexiss

18. 2. 2013 21:13

Nadja: Jen přibližně: 4kg vepř. bůčku nahrubo rozkutrovaného, prát z 1kg plece, pálivá a sladká paprika, ml. pepř, česnek, sůl, 2dcl vody, příp.Country koření. Nacpat do přír. střev, nechat přes noc v chladu. Udit cca celkem 8 hodin, 7 hodin při cca 40-50°C, poslední hodinu při 80°C. Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, "domácí" klobásy, i na farmářských trzích, tyto byly vždy suverénně nejlepší. Z tohoto množství cca 30 párů klobás. :-p

majda 2

18. 2. 2013 21:11

Rychlý a určitě výborný oběd:yes:Taky by uvítala recept na ty domácí klobásy:-)):yes:

Nadja

18. 2. 2013 20:39

Tak to můžu, ale kde je rcp na klobásky? :-?

Adriana

18. 2. 2013 20:18

Já to udělám bez brambor, tak se vychutná všecko mnohem líp.

magdalenka

18. 2. 2013 19:41

Myslím, že to bude veľmi chutné, minimalistické recepty milujem!:yes:

jarka skrobakova

18. 2. 2013 19:18

věřím, že to bylo dobré :yes::yes::-p:-K

spagetka

18. 2. 2013 18:42

hm, nevyuzenou klobásu jsem nepoužila, ale bratr toto rád vyrábí, tak ho sestersky zneužiju :-D:-D;-):-p:yes:

rebeka

18. 2. 2013 18:35

to bude lahoda, dozajista ano:-p;-):-):yes::yes:

Colombo65

18. 2. 2013 18:30

:yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: klobásy na zelí klobása v zelí klobasy v zeli klobasa na zelí kysané zelí s klobásou oběd z klobásy klobásové zelí klobása se zelím oběd z klobás recept na domaci kysane zeli kysane zeli klobasa kysané zelí s s klobásou klobása s kysaným zelím domácí kysané zelí recept klobásky na zelí klobasy pecene v kysanem zeli zelí,klobása sýrové klobásy klobásy se kysaným zelím recept na klobasy na zeli

Suroviny: klobása, zelí kysané, cibule, jablko

TopRecepty.cz

Domácí klobásy na kysaném zelí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LBqD