Domácí klobásy na kysaném zelí

Alexiss Kuchařka: Alexiss

Doba přípravy: 1 hodina zde 3 Jiné maso 11 názorů

Suroviny

3 velké nožky domácích nevyuzených (syrových) klobás
kysané zelí 500 g
2 cibule
2-3 jablka
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku dáme kysané zelí, na něj rozložíme klobásy, mezi ně čtvrtky cibule a půlky jablek.

  2. Nepřikryté upečeme v troubě, přitom hlídáme a je-li třeba, podlijeme trochou vývaru či vody.

  3. V průběhu pečení klobásy jednou obrátíme. Přílohou mohou být vařené brambory nebo chléb.

Poznámka

Poslední 2 roky jsme se pustili do výroby domácích klobás a uzeného. Toto nám poradil kamarád, který nás to učí. Uměla bych si představit ještě různé dochucení a vylepšení, ale prodávám, jak jsem koupila. Podobné recepty tu jsou, ale všude se zapéká kysané zelí spolu se syrovými brambory a to bych nedělala. Klobásy děláme dost ostré a kořeněné, pustily šťávu do zelí, bylo to dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 197 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí klobásy na kysaném zelí

  • Alexiss Alexiss(autor receptu)

    Děkuji za příznivé komentáře. Brzy plánujeme opět výrobu klobás, pokusím se potom přidat fotku a recept na klobásy trochu upřesnit. :-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Alexiss: :-p:-p:-p Děkuji za receptík, moc se mi líbí - je takový jednoduchý s nemnoha ingrediencemi, až na ta střívka - nevím, kam na ně. Už jsem se ptala v řeznictví, kde si sami vyrábějí jitrnice a jelita, ale neuspěla jsem. Ale určitě vyzkouším, třeba placičky nebo šišky alespoň tak z 1 kg bůčku.

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss(autor receptu)

    Nadja: Jen přibližně: 4kg vepř. bůčku nahrubo rozkutrovaného, prát z 1kg plece, pálivá a sladká paprika, ml. pepř, česnek, sůl, 2dcl vody, příp.Country koření. Nacpat do přír. střev, nechat přes noc v chladu. Udit cca celkem 8 hodin, 7 hodin při cca 40-50°C, poslední hodinu při 80°C. Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, "domácí" klobásy, i na farmářských trzích, tyto byly vždy suverénně nejlepší. Z tohoto množství cca 30 párů klobás. :-p

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Rychlý a určitě výborný oběd:yes:Taky by uvítala recept na ty domácí klobásy:-)):yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Tak to můžu, ale kde je rcp na klobásky? :-?

    Odpovědět

  • Adriana Adriana(neregistrovaná)

    Já to udělám bez brambor, tak se vychutná všecko mnohem líp.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Myslím, že to bude veľmi chutné, minimalistické recepty milujem!:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    věřím, že to bylo dobré :yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    hm, nevyuzenou klobásu jsem nepoužila, ale bratr toto rád vyrábí, tak ho sestersky zneužiju :-D:-D;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to bude lahoda, dozajista ano:-p;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

Tématické fráze: klobásy na zelí klobása v zelí klobasy v zeli klobasa na zelí kysané zelí s klobásou oběd z klobásy klobásové zelí klobása se zelím oběd z klobás recept na domaci kysane zeli kysane zeli klobasa kysané zelí s s klobásou klobása s kysaným zelím domácí kysané zelí recept klobásky na zelí klobasy pecene v kysanem zeli zelí,klobása sýrové klobásy klobásy se kysaným zelím recept na klobasy na zeli