Domácí klobásy na kysaném zelí
Suroviny
Porce: zde 3
Nutriční hodnoty
Energie | 1 685 kJ / 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,46 g |
Tuky | 2,64 g |
Vláknina | 31,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 70,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poslední 2 roky jsme se pustili do výroby domácích klobás a uzeného. Toto nám poradil kamarád, který nás to učí. Uměla bych si představit ještě různé dochucení a vylepšení, ale prodávám, jak jsem koupila. Podobné recepty tu jsou, ale všude se zapéká kysané zelí spolu se syrovými brambory a to bych nedělala. Klobásy děláme dost ostré a kořeněné, pustily šťávu do zelí, bylo to dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 2. 2013 23:28
Děkuji za příznivé komentáře. Brzy plánujeme opět výrobu klobás, pokusím se potom přidat fotku a recept na klobásy trochu upřesnit.
19. 2. 2013 01:55
Alexiss: Děkuji za receptík, moc se mi líbí - je takový jednoduchý s nemnoha ingrediencemi, až na ta střívka - nevím, kam na ně. Už jsem se ptala v řeznictví, kde si sami vyrábějí jitrnice a jelita, ale neuspěla jsem. Ale určitě vyzkouším, třeba placičky nebo šišky alespoň tak z 1 kg bůčku.
18. 2. 2013 21:13
Nadja: Jen přibližně: 4kg vepř. bůčku nahrubo rozkutrovaného, prát z 1kg plece, pálivá a sladká paprika, ml. pepř, česnek, sůl, 2dcl vody, příp.Country koření. Nacpat do přír. střev, nechat přes noc v chladu. Udit cca celkem 8 hodin, 7 hodin při cca 40-50°C, poslední hodinu při 80°C. Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, "domácí" klobásy, i na farmářských trzích, tyto byly vždy suverénně nejlepší. Z tohoto množství cca 30 párů klobás.
18. 2. 2013 21:11
Rychlý a určitě výborný obědTaky by uvítala recept na ty domácí klobásy
18. 2. 2013 20:39
Tak to můžu, ale kde je rcp na klobásky?
18. 2. 2013 20:18
Já to udělám bez brambor, tak se vychutná všecko mnohem líp.
18. 2. 2013 19:41
Myslím, že to bude veľmi chutné, minimalistické recepty milujem!
18. 2. 2013 19:18
věřím, že to bylo dobré
18. 2. 2013 18:42
hm, nevyuzenou klobásu jsem nepoužila, ale bratr toto rád vyrábí, tak ho sestersky zneužiju
18. 2. 2013 18:35
to bude lahoda, dozajista ano
18. 2. 2013 18:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 15 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 8 minutami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 13 minutami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 24 minutami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 33 minutami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 50 minutami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 1 hodinou
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 2 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 4 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 13 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: klobásy na zelí klobása v zelí klobasy v zeli klobasa na zelí kysané zelí s klobásou oběd z klobásy klobásové zelí klobása se zelím oběd z klobás recept na domaci kysane zeli kysane zeli klobasa kysané zelí s s klobásou klobása s kysaným zelím domácí kysané zelí recept klobásky na zelí klobasy pecene v kysanem zeli zelí,klobása sýrové klobásy klobásy se kysaným zelím recept na klobasy na zeli
Suroviny: klobása, zelí kysané, cibule, jablko
Domácí klobásy na kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LBqD
11 názorů