Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečivo z bramborového těsta

Vyzkoušejte netradiční pečivo s jemnou chutí a vláčnou střídou – housky z bramborového těsta jsou skvělou alternativou k běžnému pečivu. Díky vařeným bramborám zůstanou nadýchané a měkké i druhý den.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby kynutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

10-16 housek nebo 2-3 bagety

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek smícháme a necháme 1 hodinu pracovat (kynout). Krok 2: Poté přidáme zbytek surovin včetně jemně nastrouhaných brambor a mírně teplého sádla. Opět necháme kynout alespoň 45 minut. Krok 3: Těsto rozdělíme na jednotlivé díly. Pokud budeme dělat housky, rozdělíme ho na 10-16 kuliček (podle toho, jak je chceme mít velké). Pokud budeme dělat bagety, stačí na 2-3 díly. Krok 4: Poté umotáme do houstiček, rohlíků nebo baget. Krok 5: Dáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme opět kynout asi 20 minut. Krok 6: Včas zapneme troubu na 200 °C. Krok 7: Poté potřeme mlékem nebo bílkem a posypeme různými semínky, mákem, solí. Krok 8: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme
na 200 °C asi 15-20 minut.

TIP: Jak dlouho se pečou housky - rady pro začínající pekaře

Zveřejněno 8. 7. 2025

Poznámka autorky janatka

Těsto je nádherné, pružné, nelepivé. Krásně se s ním pracujeme. Houstičky jsou nadýchané, jemné, krásně voňavé. Recept jsem našla na netu a upravila podle sebe. Zbyla z předešlého dne bramborová kaše s bylinkami, tak jsem vyzkoušela tyto housky. Jinak si uvaříme brambory den předem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečivo z bramborového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDnE5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečivo z bramborového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDnE5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, mouka hladká, droždí, cukr, mléko, droždí, mouka špaldová hrubá, brambory, sádlo, sůl, mléko, mák, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu