Krůtí pastrami
Krůtí pastrami je dietnější varianta klasického receptu z hovězího. Díky dlouhému marinování získá z koření maximum chuti a příprava na grilu vše krásně podtrhne. Tenké plátky pastrami si nejlépe vychutnáte na žitném chlebu s hořčicí a kyselou okurkou.
Postup přípravy
Krok 1: V hmoždíři nadrtíme koriandrová semínka a přesypeme je do misky. Přidáme hnědý cukr, sladkou papriku, hořčičné semínko, špetku muškátového květu, mletý zázvor, drcený černý pepř a nadrobno nakrájený česnek. Vše důkladně promícháme, aby se koření rovnoměrně spojilo.
Krok 2: Krůtí prsa zlehka nasolíme a rovnoměrně ze všech stran posypeme připravenou kořenicí směsí. Koření důkladně vmasírujeme do masa. Takto připravené maso uložíme do lednice a necháme odležet alespoň 24 hodin, ideálně přikryté nebo ve vzduchotěsné nádobě.
Krok 3: Gril rozehřejeme na nízkou teplotu kolem 110 °C. Grilovací rošt lehce potřeme olejem, aby se maso nepřichytávalo. Do ohniště přidáme dřevěné špalíky – k drůbežímu masu se nejlépe hodí ovocné dřevo, jako broskvoň nebo jabloň. Do středu masa zapíchneme termosondu, abychom mohli průběžně sledovat vnitřní teplotu.
Krok 4: Maso grilujeme nepřímou metodou, dokud nedosáhne teploty zhruba 64 °C. Poté ho zabalíme do alobalu, aby se nepřipálil povrch, a vrátíme zpět do grilu. Pokračujeme v grilování až do cílové teploty 74 °C – v tomto bodě je maso bezpečně propečené a zůstává šťavnaté.
Krok 5: Po grilování necháme maso odpočívat přibližně 30 minut, ideálně zabalené v alobalu a uložené v přenosném termoboxu. Díky tomu se šťávy v mase rovnoměrně rozloží.
Krok 6: Krůtí pastrami nakrájíme na tenké plátky. Na krajíc žitného chleba natřeme vrstvu hrubozrnné francouzské hořčice, poklademe plátky masa, přidáme nakládané okurky a přiklopíme druhým krajícem chleba. Podáváme ideálně teplé nebo vlažné, jako vydatný sendvič na oběd nebo večeři.
Zveřejněno 16. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí pastrami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxDK2
Moje poznámka
Krůtí pastrami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxDK2
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 16 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno 3. 12. 2025 06:52:25
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno 3. 12. 2025 06:26:16
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 8 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 10 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 11 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 11 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 12 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 12 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 12 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 12 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 12 hodinami
Suroviny:
prsa krůtí,
sůl,
cukr třtinový,
paprika sušená sladká,
česnek,
koriandr,
pepř černý,
zázvor mletý,
květ muškátový,
semínka hořčičná
Komentáře (2)