Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srbské rizoto (ze školní jídelny)

Vzpomínáte na srbské rizoto se strouhaným sýrem a kyselou okurkou, přesně takové, jaké se podávalo ve školní jídelně? Snadno si ho připravíte i doma. Stačí uvařit rýži, smíchat ji se zeleninovou směsí a vše zapéct v troubě.

Hodnocení receptu je 4,4 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Majomit

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 50 min

75 min (25 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 789 kJ /
3 057 kcal
Bílkoviny200,07 g
Tuky45,92 g
Vláknina29,82 g
Cholesterol 330 mg
Sodík 4,00 g
Sůl9,85 g
Sacharidy448,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži propláchneme a dáme zvolna vařit do osolené vody pod pokličku na zhruba 14 minut. Nevaříme dlouho, jelikož se ještě bude tepelně upravovat, takže by měla zůstat lehce nedovařená. Pak ji scedíme. Krok 2: Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji nahrubo. Maso nakrájíme na opravdu drobné kostičky. Krok 3: Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme maso a orestujeme ho, aby se zatáhlo. Krok 4: Včas rozehřejeme troubu na 200 °C. Krok 5: K orestovanému masu přidáme sůl, pepř a zaprášíme mletou sladkou paprikou. Promícháme a vlijeme zeleninové lečo. Přidáme okapaný sterilovaný hrášek a lžíci kečupu. Vše necháme 5 minut povařit. Krok 6: Uvařenou rýži vsypeme do prostorného pekáčku a pořádně promícháme s připravenou masovo-zeleninovou směsí. Krok 7: Vložíme odkryté do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C zhruba 20 minut. Krok 8: Hotové rizoto podáváme se strouhaným tvrdým sýrem a kyselou okurkou.

TIP: Druhy rýže - přehled a tipy na recepty

Zveřejněno 22. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1l4q

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1l4q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3:yes::yes: Takové mají rády především děti, také někdy dělám. :-K

Občas "retro" recept přijde k chuti:-), udělala jsem téměř stejně a dovolila jsem si přidat fotku:-8

Tématické fráze:
jak udělat rizoto, srbské rizoto, školní ryzoto, jak udelat ryzoto, srbské rizoto s lečem, rizeto ze skoly, rizato ze školní jídelny, rizoto po srbsku, srbské rizoto lečo, ryzoto ze školní jídelny, recepty ze školní jídelny, rizoto s lečem, rizoto z leca, lečo do ryzeta, rizotto ze školní kuchyně, srbské vepřové rizoto, jak udelat rizeto, skolni rizeto, recepty pro školní jídelny, srbske ryzeto

Suroviny:
rýže, plec vepřová, cibule, hrášek sterilovaný, kečup sladký, lečo, paprika sušená sladká, olej, pepř mletý, sůl, sýr strouhaný, okurky sterilované

Přidat fotografie receptu
]
]