Drobné křehké slané pečivo s droždím
Drobné křehké pečivo je velmi lahodné a skvěle poslouží jako pohoštění pro návštěvu nebo křupání k večernímu filmu. Příprava kynutého těsta je sice časově náročnější, ale z uvedeného množství surovin získáte opravdu velké množství vynikajicích krekrů.
Postup přípravy
Krok 1: Do smotany vmiešame cukor a rozdrobíme droždie, necháme stáť asi 30 minút.
Krok 2: V múke rozmrvíme zmäknutý margarín, vmiešame soľ, žĺtky, smotanu s droždím, spracujeme cesto.
Krok 3: Necháme zakryté v teple asi 2 hodiny, cesto mierne narastie.
Krok 4: Cesto na pomúčenej podložke vyvaľkáme na hrúbku asi 12-15 mm, vykrajujeme ľubovoľné tvary, ukladáme na plech vystlaný pečiacim papierom alebo použijeme silikónovú pdložku. Odkrojky, znovu spracujeme a vyvaľkáme.
Krok 5: Prikryté necháme stáť asi 30 minút, potrieme rozšľahaným vajcom, prilepíme orech, slnečnicu alebo iné.
Krok 6: Vkladáme do rozohriatej rúry a pečieme asi 20-25 minút. na 180-200 °C.
Zveřejněno 8. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drobné křehké slané pečivo s droždím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5GzY
Moje poznámka
Drobné křehké slané pečivo s droždím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5GzY
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 1 hodinou
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 5 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 15 minutami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 38 minutami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 46 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 1 hodinou
Krémová česnečka
magdalenka před 1 hodinou
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 1 hodinou
Sekaná z pekárny
magdalenka před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
[email protected] před 1 hodinou
Suroviny:
mouka hladká,
margarín,
žloutek,
sůl,
smetana zakysaná,
cukr krupice,
droždí čerstvé,
vejce,
slunečnice loupaná,
mandle,
ořechy vlašské,
semínka dýňová
Komentáře (14)