Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medailonky se žampiony a paprikami

Šťavnaté vepřové medailonky restované se žampiony a barevnými paprikami vytvářejí pestrou a chutnou kombinaci. Jednoduché jídlo, které zvládnete během chvilky a které potěší rodinu k obědu i večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso 2x umeleme. Krok 2: Přidáme škrob, 3 lžíce vody, osolíme, opepříme a zamícháme. S masem můžeme ihned pracovat, ale pokud ho umeleme a okořeníme den předem a dáme do lednice, tak se hezky rozleží. Krok 3: Utvoříme 8 plochých medailonků, které jen krádce osmahneme aby se zatáhly, a vyjmeme je z pánve. Krok 4: Do výpeku dáme nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Krok 5: Vrátíme zpět medailonky, podlijeme vodou (vývarem), okořeníme houbovým kořením, kmínem a pepřem, osolíme a podusíme 20 minut. Krok 6: Přidáme nakrájené žampiony a papriky, sos zaprášíme moukou a za stálého míchání ještě 15 minut povaříme.

TIP: Pochoutky z mletého masa - inspirace

Zveřejněno 15. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky se žampiony a paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNgQ6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky se žampiony a paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNgQ6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plecko vepřové, škrob, žampióny, paprika čerstvá žlutá, cibule, sádlo, mouka polohrubá, sůl, pepř mletý, kmín celý, koření houbová variace

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu