Zdravá čalamáda
Kombinace červené řepy, křupavého zelí a cibule je rovnicí pro potřebný přísun vitamínů. Pokud tuto trojici máte rádi, připravte si zásobu barevné, křupavé a zdravé čalamády i na zimu. Zeleninu uchováme ve sladkokyselém nálevu.
Postup přípravy
Krok 1: Omytou řepu uvaříme do měkka. Poté ji oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Krok 2: Zelí a cibuli nakrájíme na tenké nudličky. Vše dobře promícháme.
Krok 3: Z vody, octa, cukru, soli a sladidla uvaříme nálev a necháme jej vychladnout.
Krok 4: Vychladlý nálev nalijeme do mísy s promíchanou zeleninou a opět důkladně promícháme. Naplníme do čistých sklenic, dobře uzavřeme čistými víčky a sterilujeme 20 minut při 90 °C.
Zveřejněno 25. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zdravá čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ86k
Moje poznámka
Zdravá čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ86k
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 10 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 11 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 19 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 20 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
Martula před 4 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 7 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 7 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 7 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 7 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 7 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 7 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 8 hodinami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 8 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
zelí,
cibule,
voda,
ocet,
sůl,
cukr krystal,
Komentáře (2)