Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravá čalamáda

Kombinace červené řepy, křupavého zelí a cibule je rovnicí pro potřebný přísun vitamínů. Pokud tuto trojici máte rádi, připravte si zásobu barevné, křupavé a zdravé čalamády i na zimu. Zeleninu uchováme ve sladkokyselém nálevu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

723540147

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Omytou řepu uvaříme do měkka. Poté ji oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 2: Zelí a cibuli nakrájíme na tenké nudličky. Vše dobře promícháme. Krok 3: Z vody, octa, cukru, soli a sladidla uvaříme nálev a necháme jej vychladnout. Krok 4: Vychladlý nálev nalijeme do mísy s promíchanou zeleninou a opět důkladně promícháme. Naplníme do čistých sklenic, dobře uzavřeme čistými víčky a sterilujeme 20 minut při 90 °C.

TIP: Jak sterilovat sklenice na zavařování

Zveřejněno 25. 8. 2025

Poznámka autora 723540147

Pro více pikantní chuť můžeme přidat zázvor, křen nebo chilli papričky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdravá čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ86k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdravá čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ86k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tento recept znám, dělám jej už přibližně 20 let. Připravuji ve velkém množství, z 10 kg zelí a 10 kg řepy. Podělím pak celou rodinu a na jaře už slýchám otázky, kdy budu zase zavařovat. 😂 Je skutečně vynikající.

Suroviny:
řepa červená, zelí, cibule, voda, ocet, sůl, cukr krystal,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu