Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Chalupářský guláš je poctivé a syté jídlo z jednoho kastrolu, které nádherně voní cibulkou i kořením. Když se maso dusí pěkně pomalu, cibulka zkaramelizuje. Podáváme s knedlíkem a nezapomeneme ho připravit dostatek, mizí totiž opravdu rychle.
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu rozehřejeme olej a zprudka orestujeme nakrájené maso. Vyndáme ho a dáme stranou.
Krok 2: Do kastrolu vložíme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme protlak a krátce orestujeme.
Krok 3: Posypeme paprikou a kmínem, necháme rozvonět a hned zalijeme vodou. Vložíme připravené orestované maso a zvolna dusíme doměkka.
Krok 4: Před koncem vlijeme do kastrolu mouku rozmíchanou v trošce vody na zahuštění. Promícháme a necháme 20 minut na mírném ohni provařit.
Krok 5: Vejce uvaříme natvrdo, doba varu je cca 10 minut. Zchladíme je ve studené vodě a oloupeme.
Krok 6: V pánvičce rozehřejeme trochu oleje a opečeme naříznuté nožičky párků.
Krok 7: Guláš na talířích doplníme vejcem a opečeným párkem. Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 31. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k2JN
Moje poznámka
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k2JN
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 10 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 20 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 21 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 7 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 7 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 7 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 7 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 8 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 9 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 9 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
vejce,
párky,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)