Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Lehký a barevný pokrm, který spojuje jemnou rýži s restovanými žampiony, křupavou zeleninou a voňavými bylinkami. Hodí se jako rychlý oběd i jako svěží večeře, kterou lze snadno upravit podle sezóny nebo obsahu lednice.
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Bylinky nasekáme.
Krok 2: Do rozehřáté hluboké pánve nalijeme olej, přidáme nakrájené žampiony a restujeme je asi 3 minuty. Poté přidáme veškerou připravenou zeleninu a restujeme dalších 4–5 minut, aby zůstala křupavá a na skus.
Krok 3: Přidáme nasekané bylinky a zakápneme worcesterovou omáčkou. Dle potřeby osolíme
a vmícháme rýži. Krok 4: Nakonec podlijeme vínem (nebo vývarem či vodou) a za občasného promíchání prohřejeme. Krok 5: Podáváme v miskách nebo hlubokých talířích a vhodně doplníme oblíbeným salátem dle vlastní chuti.
a vmícháme rýži. Krok 4: Nakonec podlijeme vínem (nebo vývarem či vodou) a za občasného promíchání prohřejeme. Krok 5: Podáváme v miskách nebo hlubokých talířích a vhodně doplníme oblíbeným salátem dle vlastní chuti.
Zveřejněno 2. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYBoN
Moje poznámka
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYBoN
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 44 minutami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 13 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 14 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 57 minutami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 1 hodinou
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 12 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 12 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 14 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 14 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 14 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 15 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 15 hodinami
Suroviny:
rýže,
žampióny,
kapie červená,
cuketa,
pórek,
cibulka jarní,
víno,
olej olivový,
omáčka worcesterová,
čerstvé bylinky,
sůl
Komentáře (3)