Houbofleky z čerstvých žampionů

Lenunka Kuchařka: Lenunka

Doba přípravy: max hodina 5-6 porcí Těstoviny 3 názory

Suroviny

300 g žampionů
350 g širokých nudlí
2 menší cibule
100 ml šlehačky
sůl
pepř
drcený kmín
olej
kousek másla
máslo na vymazání a hrst strouhanky na vysypání pekáčku
4 vejce
200 ml mléka
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené žampiony, okmínujeme, opepříme, osolíme a zalijeme šlehačkou. Necháme vydusit a přidáme kousek másla.

  2. Široké nudle uvaříme v osolené vodě a smícháme s připravenou houbovou omáčkou. Směs přendáme do vymazaného a vysypaného pekáčku, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a pečeme na 180°asi 20 min. až vajíčka ztuhnou.

Poznámka

Zakoupila jsem žampionovou zahrádku a houbičky vyrostly velmi rychle, takže jsem dnes improvizovala.

Dobrou chuť:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 183 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbofleky z čerstvých žampionů

  • Nadia22 Nadia22

    :-)Delam sunkofleky, ale s houbama................Urcite vyzkousim. Houby mame radi. Pridavam bodik.:yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(autorka receptu)

    srettka: já je taky dělám, ale dneska nějak nebyl čas:-), ale měla jsem vaječné kvalitní aspoň, ne takové ty za 7,90:-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Jooo, tak houbofleky já můžu <3 ale z žamprdónů mě to nenapadlo:-D to vyzkouším. Jen mám ráda k tomu fleky domácí <3

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečené houbofleky houbofleky čerstvé žampiony recepty čerstvé žampiony žampiony čerstvé recepty jak připravit čerstvé zampiony houbofleky se zmrazených hub zampiony recept cerstve co že žampionů čerstvé žampiony recept špagety s tuňákem příprava čerstvého žampionu houbofleky zapečené s vejcem co z žampionů top recepty na houbofleky vydusit žampiony recepty pomazánka z žampionú a sýra recepty ze žampionú houbofleky s zmrazenych hub recepty se žampióny

Zapomněl/a jsem heslo