Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arabská čočka se špenátem, paprikami a kořením

Netradiční úprava čočky s podušeným špenátem, ovoněná římským kmínem a kurkumou. Čočku skvěle doplňují restované papriky a vypražené volské oko. Zdravá, snadná a levná večeře plná vlákniny a bílkovin.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čočku propláchneme na sítu. Zalijeme dvojnásobným množstvím studené vody, přidáme špetku jedlé sody a přivedeme k varu. Krok 2: Na mírném plameni necháme čočku pozvolna probublávat do změknutí (zhruba 20 minut, podle stáří čočky). Ke konci vaření čočku osolíme. Krok 3: Mezitím rozehřejeme hlubokou pánev. Přidáme olej a orestujeme očištěné papriky nakrájené na proužky. Krok 4: Přidáme opraný a okapaný špenát zbavený dlouhých stonků a necháme ho zavadnout.
Okořeníme kurkumou, koriandrem a římským kmínem. Krok 5: Do pánve se zeleninou přendáme uvařenou čočku a vše zlehka, ale dobře, promícháme. Krok 6: Z vajec připravíme volská oka. Krok 7: Podáváme směs čočky se špenátem a doplníme volským okem.

TIP: Jak využít zbylou čočku

Zveřejněno 8. 9. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Volská oka dělám na malé čisté pánvičce bez tuku pouze vytřené kolečkem salátové okurky

na mírném stupni tepla. Čočku můžeme doplnit i opečenou uzeninou dle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXnz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXnz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Krásný sytý a barevný pokrm 😍

lenka.janatkova: :-K Moc děkuji za komentář, přeji krásný zbytek dne a omlouvám se za opožděnou odpověď - včera jsem našla 30 komebtářů ve spamu a vůbec nechápu proč, :-K

Suroviny:
čočka, soda jedlá, sůl, olej olivový, cibule šalotka, paprika, špenát baby, sůl, kurkuma, římský kmín mletý, koriandr sušený, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu