Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kousky vepřové krkovice na houbách a zelenině

Šťavnaté kousky vepřové krkovice se při pomalém dušení krásně spojí s vůní čerstvých i sušených hub, sladkostí zeleniny a rajčatovou pastou. Díky čerstvým bylinkám získá pokrm plnou a výraznou chuť, ideální k bramborám nebo rýži.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti soust. Maso osolíme a opepříme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Papriky a cuketu omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajče spaříme a oloupeme. Bylinky nasekáme a sušené houby namočíme do horké vody. Krok 4: Rozehřejeme hlubokou pánev a na sádle opečeme ze všech stran osolené a opepřené maso. Krok 5: Hotové maso vyndáme stranou. Ve výpeku v pánvi orestujeme cibuli, přidáme žampiony a dál restujeme, dle potřeby přidáme sádlo. Krok 6: Přidáme všechnu připravenou zeleninu a opět restujeme pár minut. Přidáme česnek, pastu, promícháme a podlijeme 100 ml vody. Dusíme, než pasta a cibule zahustí šťávu. Krok 7: Přidáme bylinky, dosolíme a opepříme dle chuti a podáváme s různě upravenými bramborami nebo rýží.

TIP: Co dobrého z krkovice?

Zveřejněno 28. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6zq3

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6zq3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, sádlo, cibule, kapie červená, paprika čerstvá žlutá, cuketa, rajče, žampióny, houby sušené, pasta rajčatová, sůl, pepř mletý, čerstvé bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu