Kousky vepřové krkovice na kari a zelenině

Vepřové maso Doba přípravy: 20 minut 4 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 20 minut 4 názory

Suroviny 3 porce

300 g vepřové krkovice
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce kari pasty (červené nebo zelené)
2 lžíce rybí omáčky
3 kafírové lístky (nejsou nutné)
1 malá cibule
1 červená cibule
kousek pórku - bílá část
1 malá mrkev
kousek brokolice
kousek červené papriky
1 chilli paprička
150 ml kokosového mléka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na velikost soust a zprudka opečeme ze všech stran v hluboké pánvi na rozpáleném oleji. Než se maso opeče, očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu na větší kusy. Můžeme zvolit dle chuti i jinou zeleninu, přidat žampióny apod.

  2. Když je maso opečené, přidáme kari pastu, kafírové (limetkové) lístky a necháme rozvonět. Přidáme rybí omáčku a mírně podlijeme asi 50 ml vody. Podle tvrdosti přidáme postupně všechnu zeleninu, vždy promícháme a necháme podusit na skus. Podlijeme kokosovým mlékem a dle chuti dochutíme, cukrem, solí nebo rybí omáčkou a chilli.

  3. Podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.

Komentáře k receptu Kousky vepřové krkovice na kari a zelenině