Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí závitek z makrely

Makrela má výraznou chuť, která si skvěle rozumí s různými druhy náplní – od slaniny až po zeleninu. Rybí závitky z ní jsou snadné na přípravu, krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Ideální tip na lehký oběd.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min - bez odležení filátek v chladu

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, - bez odležení filátek v chladu)

Suroviny pro 2 porce

4 malé nebo 2 velké

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z makrel vyřízneme filátka, která pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny v chladu rozležet. Krok 2: Očištěnou mrkev nakrájíme na hranolky (7 x 7 mm), dlouhé jako šířka rybího filátka. Krok 3: Připravíme nádivku. Rohlík nakrájíme na malé kostičky a navlhčíme mlékem. Krok 4: Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Až zesklovatí, přidáme vejce, vymačkaný namočený rohlík, sůl, pepř, muškátový květ a vše mícháme, až směs zhoustne. Krok 5: Filátka rozprostřeme na prkénko kůží dolů, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti kořením na ryby. Krok 6: Na každé filátko položíme plátek slaniny a rozprostřeme nádivku. Na ni narovnáme, kousek od sebe, hranolky mrkve a mezi ně dáme hrášek. Vše stočíme do závitku a sepneme párátky. Krok 7: Závitky postavíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme při teplotě 180 °C asi 30 minut. Krok 8: Jako přílohu použijeme cizrnu, brambory nebo rýži a hlavně zeleninu.

TIP: Jak využít makrelu v kuchyni a jak ji připravit - rady a tipy

Zveřejněno 17. 10. 2025

Poznámka autorky Handour

Zbylé kostry z makrel použijeme na polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí závitek z makrely

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRBGE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí závitek z makrely

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRBGE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
makrela, rohlík, vejce, mrkev, hrášek mražený, cibule, slanina anglická, citron, mléko, petrželka, olej, květ muškátový, koření na ryby, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu