Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zbouchnuté brambory

Zbouchnuté brambory jsou křupavé, voňavé a skvěle ladí s jemnou Lučinou, čerstvou pažitkou i slaninou opečenou dozlatova. Jakmile je jednou ochutnáte, už na ně nedáte dopustit.

Hodnocení receptu je 4,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Necháme je zcela vychladnout. Krok 2: Troubu rozehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem a každou bramboru na něm rozmáčkneme pomocí skleničky. Krok 3: Máslo rozpustíme a promícháme s paprikou, římským kmínem, solí a pepřem. Touto směsí brambory potřeme. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut, dokud brambory nejsou zlatavé a křupavé. Krok 5: Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi dokřupava. Brambory podáváme ozdobené Lučinou, pažitkou a slaninou.

TIP: Jak udělat domácí Lučinu

Zveřejněno 23. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zbouchnuté brambory

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68GQN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zbouchnuté brambory

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68GQN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, slanina, lučina, máslo, paprika sušená sladká, římský kmín mletý, sůl, pepř mletý, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu