Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda plněná houbami

Voňavá vepřová roláda si zaslouží místo na svátečním stole. Díky rychlému zatažení a pomalému pečení zůstane maso krásně šťavnaté a křehké. Jemná houbová náplň s vejcem mu pak dodá plnou chuť. Stačí už jen dobrá příloha a máte hotovo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Krok 2: Na trošce oleje zesklovatíme polovinu nakrájené cibule, přidáme houby, osolíme, opepříme a restujeme asi 5 minut. Krok 3: Přidáme polovinu nastrouhaného česneku a krátce ho necháme rozvonět. Poté vmícháme rozklepnuté vejce, které mícháme, dokud se nesrazí. Krok 4: Včas předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 5: Kotletu nařízneme a rozklepeme tak, aby vznikl krásný plát masa. Z obou stran jej osolíme a opepříme. Krok 6: Na vnitřní stranu masa rozetřeme hořčici, rozložíme plátky slaniny a rozvrstvíme houbovou směs. Maso pevně stočíme do rolády a zpevníme provázkem. Krok 7: Roládu zprudka opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, aby se zatáhla. Poté ji i s výpekem přendáme do pekáčku. Krok 8: K roládě přidáme zbylou cibuli a česnek, lehce podlijeme vodou a pečeme asi 50 minut na 180 °C. V polovině pečení roládu otočíme. Krok 9: Hotovou roládu necháme chvíli odpočinout, pak odstraníme provázek a krajíme na porce a podáváme.

TIP: Jaké známe druhy rolád?

Zveřejněno 11. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2LJ8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2LJ8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kotleta vepřová, houby mražené, slanina, cibule, česnek, vejce, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý, olej, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu