Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánové závitky z rýžového papíru

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nedávám množství surovin každý si spraví dle chutí plus v našem případě jsme použili nádivku, to co je v sezoně tedy čerstvé ovoce.Toto je pouze inspirace. Krok 2: Doma bych to například naplnil pokrájenými meruňkami nebo broskvemi. Jednoduchá verze je bez nádivky. Tropická verze je ze zralého jitrocelového banánů, ale klasické banány jsou také dobré. Krok 3: Banán rozkrojíme na půlku a každou půlku po délce (mámě 4 kousky). Ocukrujeme hnědým cukrem každou čtvrtku, buď přidáme ovocnou nádivku mezi banánové plátky nebo jen dva plátky vložíme na navlhčený rýžový papír a zabalíme a srolujeme, jako bychom dělali jarní smažené rolky. Krok 4: Smažíme do zlatova. V Asii se všeobecně smaží při vyšších teplotách než v Evropě cca 190°C. Tím se dosáhne že rolky jsou suché a zlatavé a nenapité olejem. Třeba ale zkontrolovat a použít olej, který má vysokou teplotu "kouřivosti" jako např. arašídový (olivový je úplně nevhodný). Krok 5: Dáme vychladnout, pozor vnitřek je dlouho velmi teplý. My jsme si dali ještě hnědý cukr s vodou vařit a udělali karamelový sirup, kterým jsme rolky polili a nechali vychladnout a ztuhnout na mřížce. Krok 6: Servírovali jsme s ovocem, co je v sezoně. Super kombinace křupavých obalů a měkké nádivky.

Zveřejněno 1. 2. 2011

Poznámka autora Nonya

Na uliciach juznej azie predavaju tieto banany napichnute na palicke.

Lacne a dobre.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5WPZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5WPZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ukládám,třeba ten chlebovník někdy dovezou i k nám.;-):-)

Neviem ci vam pomozem ale dakedy sa da ist obchvatom ... dostat latinske meno a potom to prelozit to Cestiny takze vola sa :-O
čerimoja. ( nikdy som daco take nepocul )
cs.wikipedia.org/wiki/Annona_cherimola

PS: papaje mam v zahrade a vyzeraju inac:-p

Custard apple mi slovník přeložil jako papáju. Jinak moc zajímavý recept, i když nic pro mě :-).

To může být velmi dobré...:-p Na mě asi příliš sladké, ale vyzkouším na rodině...;-):yes:

7. bodík :yes: udělen, velmi zajímavé, chtěla bych zjistit, jestli to chutná, jak si myslím. Rozhodně bod je tam. :-p:-K

Z toho chlebovníku jsem snad viděla kompot v Kaufu :-O:-O, musím se tam ještě mrknout - jinak tu je odkaz na něj http://www.ireceptar.cz/zahrada/nejvetsi-ovoce/
http://exoticke-ovoce.coajak.cz/home/jackfruit-chl...
Recept schovám :-p:yes:

Vypadají velice dobře, i fotky - chlebovníku nemaje zabalím do toho s banánem ochucený tvaroh, ale nejdřív se musím dostat do Kauflandu pro rýžový papír, v neděli jsme spotřebovala poslední a u nás není kde koupit... :yes:

To je pěkný nápad - rolky nasladko :-p:yes:

Tématické fráze:
mail tope.cz loc:cz, plantain recepty, custard apple, kde koupit rýžový papír, rýžový papír sladké recepty, recepty z chlebovníku, rýžové závitky s ovocem, rýžový papír sladký recept, sladké rýžové závitky, ryzove závitky s banánem, zavitky z ryzoveho papiru, nádivka v rýžovém papiru, rýžový papír a ovoce top recepty, ryzovy papir wikipedie, rýžové závitky s tvarohem, banánová rolka, cim naplnit ryzove placky, ryzove zavitky sladke, ryzovy papir s ovocrn, mail nasom.com.my loc:cz

Suroviny:
banán, chlebovník, papír rýžový, cukr hnědý, olej, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu