Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami

Luštěniny bychom neměli zapomínat zařazovat pravidelně do našeho jídelníčku. Třeba v zimě z nich můžeme připravit zahřívací teplý salát. Fazole se zeleninou a růžičkovou kapustou se skvěle hodí i k rybě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Fazole scedíme, propláchneme a na cedníku necháme okapat. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Cibuli na měsíčky, mrkev a řapíky celeru na malé kousky. Krok 2: Mražené fazolové lusky propláchneme na sítku a necháme okapat. Kapustičky dle potřeby sloupneme a překrojíme na poloviny. Krok 3: Do rozehřáté hlubší pánve dáme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme mrkev, řapíky, kapustičky a restujeme na skus asi 7-8 minut. Krok 4: Přidáme okapané lusky a po chvilce i červené fazole. Vše osolíme, opepříme a dle chuti zakápneme citronovou šťávou. Krok 5: Za občasného promíchání necháme prohřát a salát podáváme teplý. Krok 6: Salát můžeme podávat s rybou podle vlastní volby, třeba s mořským vlkem. Hodí se i k různě upravenému masu a dobrý je i studený.

TIP: Fazole v naší kuchyni

Zveřejněno 19. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkWMK

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkWMK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

To by mi chutnalo

RubyRom: :-K Děkuji, vážím si Tvé pochvaly a přeji krásný večer.:-K

Suroviny:
fazole červené, olej olivový, cibule, mrkev, celer, kapustičky, lusky fazolové, sůl, pepř mletý, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu