"Tiramisu" po česku
Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém navrstvíme mezi piškoty namočené v kávě ochucené rumem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 406 kJ / 4 399 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,73 g |
| Tuky | 161,10 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 5,36 g |
| Sůl | 13,16 g |
| Sacharidy | 562,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse ušleháme šlehačku, v druhé míse ušleháme zakysané smetany s cukrem a tvarohem - poté vše smícháme v jednu hmotu.
Krok 2: Kávu smícháme s rumem a nalijeme ji do hlubokého talíře.
Krok 3: Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou folií a na dno skládáme piškoty, které jsme namočili do připravené kávy.
Krok 4: Na ně naneseme krém a ten poklademe opět namočenými piškoty.
Krok 5: Pokračujeme vrstvou krému, poté opět skládáme piškoty, kterými zakončíme vrstvení. Dáme uležet do lednice nejlépe na 24 hodin.
Krok 6: Při servírování posypeme kakaovým práškem.
Zveřejněno 16. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Tiramisu" po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZYE
Moje poznámka
"Tiramisu" po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZYE
Nejnovější recepty
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 50 minutami
Linecké růžičky
Přidáno před 2 hodinami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohovo-jablková bábovka
Vladka321 před 19 minutami
Linecké cukroví
jarmila58 před 24 minutami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
MarinetteQueen3 před 42 minutami
Kedlubnová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Pracny
xx_nattali_xx před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky
xx_nattali_xx před 1 hodinou
Perníčky
xx_nattali_xx před 1 hodinou
Koprová omáčka
RomanaMonika před 2 hodinami
Banánové brownies
Vladula92 před 2 hodinami
Tématické fráze:
tiramisu recept,
tiramisu ze zakysané smetany,
tiramisu z tvarohu,
tiramisu,
recept na tiramisu,
tiramisu z tvarohu recept,
recept tiramisu,
recept na tiramisu z tvarohu,
tyramisu,
tvarohové tiramisu recept,
tiramisu podle pohlreicha,
tvarohové tiramisu,
tyramisu po česku,
recepty tiramisu,
jahodové tiramisu recept dle pohlreicha,
recept na tyramisu,
domácí tiramisu,
recept tiramisu z tvarohu,
tiramisu se zakysanou smetanou,
tiramisu zakysaná smetana
Suroviny:
piškoty cukrářské,
smetana zakysaná,
rama cremefine,
tvaroh odtučněný,
káva instantní,
rum,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
kakao
Komentáře (33)
http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Díky
piškoty máčím do šťávy a rumu
hlavně sem potřeboval vědět kolik smetany a šlehačky díky :):)
Ono u těch cukráren asi hodně záleží, jaký druh používají, je jich velké množství.
Já jen jsem teď trochu postižená
Také jsem měla možnost porovnat ten samý zákusek z cukrárny, kde používají rostlinnou šlehačku a z jiné cukrárny, kde používají jen tradiční suroviny. Ne, že by to oboje nebylo dobré - to určitě néééé
Každému podle jeho chuti. Pokud lépe drží, tak to chápu. Já ji ještě nikdy nekoupila.
Ten samý názor mám i na "křehčené" maso - je to hnus, kupujeme si maso+fujtajbl, v kterém se to koupe a myslíme si, jak jsme levně nakoupili
U té šlehačky je to vysloveně napsáno, že je rostlinná - a já na chutí nevidím rozdíl
Posílám bodíka.
Díky za recept i tip na zakysanku