Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placky plněné masovo-zeleninovou směsí

Bramborové placky plněné masovo‑zeleninovou směsí se připravují z jemně nastrouhaných vařených brambor, mouky, soli a prášku do pečiva. Náplň tvoří mleté maso, cibule, pórek, mrkev, celer a hrášek, které se krátce osmahnou a podusí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Náplň: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrkev a celer oloupeme a nahrubo nastrouháme. Krok 2: Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme maso a vařečkou ho rozdělíme na malé kousky. Dále přidáme pórek, mrkev, celer i hrášek. Osolíme, opepříme a 5 minut restujeme. Dle potřeby podlijeme trochou vody a dusíme 10 minut. Krok 3: Placky: Předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl, prášek do pečiva a postupně zapracováváme mouku, dokud nevznikne těsto, které se nelepí. Krok 4: Těsto rozdělíme na 9–12 dílů. Z každého vytvarujeme placičku, doprostřed vložíme náplň, okraje přehneme ke středu a pevně spojíme. Placičku poté opatrně upravíme, aby se těsto nepotrhalo. Krok 5: Placky opečeme na trošce sádla z obou stran. Můžeme je také péct v troubě při 180 °C asi 20 minut, nebo v horkovzdušné fritéze při 180 °C po dobu 15 minut. Krok 6: Jako přílohu použijeme podle chuti zeleninu a dip.

TIP: Jednoduchý křenový dip

Zveřejněno 19. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Xr2

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Xr2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, sůl, maso mleté, mrkev, hrášek, celer, pórek, cibule, olej, sůl, pepř mletý, sádlo, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu