Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z vepřovky

Pomazánka z vepřové konzervy je hotová během pár minut. Stačí sáhnout do spíže, vytáhnout masovou zavařeninu a můžete začít kouzlit. Na sádle z konzervy osmažíte cibulku a vepřové maso a dochutíte utřeným česnekem a majoránkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Poté na rozehřátém sádle z vepřové konzervy orestujeme cibuli doskolovata. Přidáme maso z konzervy a vidličkou ho rozmělníme na menší kousky. Krok 2: Přidáme utřený česnek, majoránku, pepř a pokud je třeba, dosolíme. Krok 3: Necháme cca 5 minut restovat, odstavíme a necháme vychladnout. Krok 4: Mažeme na pečivo.

TIP: Jak připravit domácí vepřovou konzervu

Zveřejněno 1. 7. 2009

Poznámka autora Jenda1

Pomazánku dělávala moje maminka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pomazánka z vepřovky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jlZ

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pomazánka z vepřovky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jlZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jelikož v konzervě moc sádla nebylo, tak jsem přidala na osmahnutí cibulky ještě trochu domácího. Navíc jsem ještě pomazánku okořenila troškou drceného kmínu. Pomazánka je moc dobrá, taková selská. Základem je ale kvalitní konzerva a nebo dnes už spíš sklenice. 🙂 Za mě plný počet bodů. :-K

Díky za recept. 😊😉😋 Parádní! 👌
Mějte se. 😉🙂

Děláme taky tradičně při sázení a kopání brambor jen s přidáním nastrouhaných pěti vajec na tvrdo a lžíce hořčice. Tak samo i z rybí konzervy. :yes::yes::yes:

Ach, kde jsou ty časy, kdy se z kupované vepřovky dala udělat taková pomazánka. Onehdy jsem koupila vepřovku, při rozpuštění se tvářila jako patlanina, přesto jsem udělala pomazánku, ale ani pes to nežral. Skončila v odpadcích. To chce domácí nebo asi hodně kvalitní, ale v obchodech jsem ji neviděla.
;-(

Jajza: Tak to se musíte vydat do malého východočeského města Sezemice, kde má prodejnu řeznictví Koška, které nabízí vepřové ve vlastní šťávě ve skle. Ani z něj nemusíte dělat pomazánku, stačí namazat na krajíc dobrého čerstvého chleba, možná přidat tu cibulku a snad trochu hořčice a pak si už jen pochutnat! <3

Je výborná, taky děláme. Jen přidáme mírně hořčice a případně kečupu nebo raj. protlaku (to podle toho, jak si kdo poručí :-) ) Už jsem ji jedla i s pórkem a taky je moc dobrá. Takže bodík už letí :-):yes:

Mamka nám ji taky dělávala, když jsem byla malá. Je výborná, určo udělám! +:yes:

:) vyzkoušeno .. tedy na dálku jsem navigovala přítele,jak udělat,abychom měli co večeřet .. takže 5min nechat probublat je asi dost, protože masíčko je trošku vypečené,příště zkusím sama a kratší domu, ale chuťově je vynikající .. a k večeři bude dnes, včera nestihla ztuhnout, tak jsme vyzkoušeli Jendovi tvarohové kobližky a mohli jsme se utlouct .. až jsme se ani nemohli z pohovky zvednout ;)):-) díky za skvělou inspiraci!

Jendo, ty berušky mi nejdou, nejdou:-( Ať dělám sebevětší dírku, nevidím bílé puntíky!:-)):-D To nic nemění na tom, že tuhle pomazánku důvěrně znám a že se tvá maminka po ní mohla utlouct, se vůbec nedivím, já taky a moje děti taky a přítel taky a.... mnozí přátelé taky, chjooo, no, co myslíš? ;-):yes::yes::yes:

Jendo díky,připoměl jsi mi tím receptem mladá léta, moje maminka jí také dělávala a já jako správná "masařka" jsem se vždycky tak nacpala, až mi bylo "blivno":-DTu chuť jsem si vybavila a rozdíl je pouze v tom, že dřív ty konzervy byly výborný, dnes to není o ničem,nebo že by se to v té pomazánce vytratilo?
Při vzpomínce na dětství ti musím poslat bodíka:yes:

ráda ozkouším - ale z domácí konzervy - kupované :-(

Jak nemusím konzervy, tak tomuhle neodolám :-p;-):yes:

Tématické fráze:
domácí vepřovka, domácí vepřovka recept, co z domácá z vepřovky, domaci veprovky, rizoto z vepřovky, recept na domácí vepřovku, vyroba domaci veprovky, vepřovka recepty domácí, veprovka domaci, řeznictví koška, řeznictví koška sezemice, pomazanka s vevřovky, pomazanka zveprovky, recept domácí vepřovka, pikantní pomazánka z vepřovky, jak na domaci veprovku, recept co z domaci veprovky, www recept na domaci veprovka, vepřovka-výroba, jak se dělá vepřovka

Suroviny:
konzerva vepřová, cibule, česnek, pepř mletý, majoránka, sůl

Přidat fotografie receptu