Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z pečeného lilku s pohankou

Odlehčeně, chutně a přitom výživně se můžete najíst i bez masa. Příkladem je tento plnohodnotný salát z přirozeně bezlepkové pohanky s pečenou zeleninou. Chuť mu dodá citronová šťáva a čerstvý koriandr. Taková kombinace je vhodná i pro vegany.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

valaea

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 2 porce

hrnek = 250 ml

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Zeleninu omyjeme. Cibuli a česnek oloupeme, papriku zbavíme jádřince. Česnek prolisujeme a zbytek zeleniny nakrájíme na středně velké kousky. Krok 3: Lilek, papriku a cibuli přendáme na plech s pečicím papírem, osolíme, zakápneme olivovým olejem, vložíme do trouby a pečeme, dokud zelenina nezměkne (cca 30 minut). Krok 4: Pohanku propláchneme, dáme do hrnce s osolenou vodou a vaříme 10 minut. Poté scedíme a necháme v hrnci pod pokličkou dojít. Krok 5: Upečenou zeleninu necháme jen lehce vychladnout a poté ji smícháme s pohankou. Krok 6: Přidáme česnek, nakrájené rajče, slunečnicová semínka, nasekaný koriandr, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme. Necháme alespoň hodinu odležet v lednici. Krok 7: Podáváme s čerstvým pečivem nebo jen tak samotné. Před podáváním můžeme ještě posypat čerstvým koriandrem.

TIP: Koriandr v kuchyni

Zveřejněno 9. 3. 2026

Poznámka autora valaea

Zdravé veganské bezlepkové jídlo, které ale skvěle zasytí.

Zdroj: kuchařkový kalendář

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk7JW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk7JW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3:yes::yes: Chutnalo by mi , mám také ráda pohanku se zeleninou. :-K

Patřím k těm, co pohanku milují, v kombinaci se zeleninou je skvělá! Přidala bych snad jen trochu zakysanky s česnekem jako dip :)

Suroviny:
lilek, kapie červená, cibule, česnek, rajče, pohanka, semínka slunečnicová, šťáva citronová, koriandr čerstvý, olej olivový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]