Kroupo - vepřo (maso) - zelo

Suroviny

Množství dle chuti:
kroupy předem uvařené
pečené vepřové maso (bůček, plec, krkovice)
cibule
sůl
kmín, pepř...
česnek
kysané zelí čerstvé nebo dušené

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy po uvaření scedíme a necháme řádně okapat.

  2. Vepřové maso upečeme klasicky, jak jsme zvyklí, na pokrájené cibuli, klidně s přidáním česneku, osolené a okořeněné dle vlastní chuti. Pokud máme zbylé pečené maso z předešlého dne, například z moravských vrabců, nebo klidně i zbylé pečené vykostěné kuře, máme ušetřenou práci a použijeme ho.

  3. Zelí ke kroupo-vepřu (masu) podáváme jak podušené na dozlatova osmažené cibuli, mírně osolené a oslazené dle chuti, tak i kysané, které necháme jen trochu okapat. Obojí je skvělá volba.

  4. Pečené maso pokrájíme nebo natrháme na menší kousky a společně s cibulovým výpekem (množství dle tučnosti) dáme do kastrolu prohřát. Přisypeme scezené kroupy, promícháme a ještě společně zahříváme, případně dosolíme a opepříme dle chuti.

  5. Kroupo-vepřo (maso) rozdělíme na talíře, přidáme dušené nebo kysané zelí a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Množství surovin jsem v tomto případě neuváděl, myslím, že v tady je podstatná spíš inspirace... Pro 4-5 osob budeme potřebovat předem uvařit cca půl kila krup.

Pevně věřím, že kdo má rád kroupy a knedlo-vepřo-zelo, bude z této kombinace velmi mile překvapen, jako my.

Spíše jsem měl problém se zařazením.

Komentáře k receptu Kroupo - vepřo (maso) - zelo

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    Lindabranna: ...bude mi potěšením:-K

    bystrouska: ...jasně, zdravější varianta knedla-vepřa... a asi jo;-), díky:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Tedy koukám, kroupy u vás doma jedou:-D:-D:-D. Musí to být dobré a s kuřecím mase a kysaným zelím i dietní a zdravé :yes: :-). Protože v názvu je "vepřo" a kuřecí je jen možná alternativa, klidně bych recept zařadila do "Vepřového masa".

    Odpovědět

  • Lindabranna Lindabranna

    Tak to musím vyzkoušet!!!

    Odpovědět