

Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Suroviny
- Množství dle chuti:
- kroupy předem uvařené
- pečené vepřové maso (bůček, plec, krkovice)
- cibule
- sůl
- kmín, pepř...
- česnek
- kysané zelí čerstvé nebo dušené
Postup přípravy receptu
Kroupy po uvaření scedíme a necháme řádně okapat.
Vepřové maso upečeme klasicky, jak jsme zvyklí, na pokrájené cibuli, klidně s přidáním česneku, osolené a okořeněné dle vlastní chuti. Pokud máme zbylé pečené maso z předešlého dne, například z moravských vrabců, nebo klidně i zbylé pečené vykostěné kuře, máme ušetřenou práci a použijeme ho.
Zelí ke kroupo-vepřu (masu) podáváme jak podušené na dozlatova osmažené cibuli, mírně osolené a oslazené dle chuti, tak i kysané, které necháme jen trochu okapat. Obojí je skvělá volba.
Pečené maso pokrájíme nebo natrháme na menší kousky a společně s cibulovým výpekem (množství dle tučnosti) dáme do kastrolu prohřát. Přisypeme scezené kroupy, promícháme a ještě společně zahříváme, případně dosolíme a opepříme dle chuti.
Kroupo-vepřo (maso) rozdělíme na talíře, přidáme dušené nebo kysané zelí a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Množství surovin jsem v tomto případě neuváděl, myslím, že v tady je podstatná spíš inspirace... Pro 4-5 osob budeme potřebovat předem uvařit cca půl kila krup.
Pevně věřím, že kdo má rád kroupy a knedlo-vepřo-zelo, bude z této kombinace velmi mile překvapen, jako my.
Spíše jsem měl problém se zařazením.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kroupo - vepřo (maso) - zelo
-
Lindabranna: ...bude mi potěšením
bystrouska: ...jasně, zdravější varianta knedla-vepřa... a asi jo, díky
-
Tedy koukám, kroupy u vás doma jedou
. Musí to být dobré a s kuřecím mase a kysaným zelím i dietní a zdravé
. Protože v názvu je "vepřo" a kuřecí je jen možná alternativa, klidně bych recept zařadila do "Vepřového masa".
-
Tak to musím vyzkoušet!!!