Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s kuřecím stehenním masem, žampiony a špenátem

Rychlá a sytá večeře v podobě krémových těstovin se šťavnatým kuřecím masem a žampiony. Tavený sýr se smetanou vytvoří sametovou omáčku, kterou listový špenát a špetka muškátu skvěle doladí. Poctivý pokrm, který zachutná celé rodině.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Špenát opereme, necháme okapat a překrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Krok 2: Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Krok 3: Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vroucí vodě s lžící oleje. Pak je scedíme, vrátíme zpět do hrnce, promícháme s lžící oleje a zakryté pokličkou uchováme v teple. Krok 4: V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zpěníme cibuli. Přidáme kuřecí maso a orestujeme ho. Krok 5: Osolíme, opepříme, přidáme žampiony a špenát. Podlijeme vodou a asi 5 minut podusíme. Krok 6: Do pánve vmícháme tavený sýr a vlijeme smetanu rozmíchanou s hladkou moukou. Za častého míchání 15 minut provaříme. Pokud omáčka příliš zhoustne, naředíme ji mlékem. Krok 7: Dochutíme prolisovaným česnekem, špetkou muškátu a podle potřeby solí. Nakonec omáčku vlijeme k těstovinám, dobře promícháme a podáváme.

TIP: Další oblíbené recepty s listovým špenátem

Zveřejněno 16. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk1Q8

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk1Q8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, těstoviny, mouka hladká, cibule, česnek, sýr tavený, špenát listový, smetana ke šlehání, mléko, žampióny, olej, sůl, pepř mletý, květ muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]