Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Debrecínka s vajíčkovým salátem

Svěží vajíčkový salát s křupavými ředkvičkami a jarní cibulkou, zavinutý do plátků jemné debrecínské šunky. Lehká a barevná svačina plná jarních bylinek, která skvěle vypadá a chutná i jako sytý předkrm či rychlá studená večeře.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chladnutí vajec

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chladnutí vajec)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme ve vroucí vodě natvrdo. Uvařená vejce necháme vychladnout, oloupeme je a nahrubo nasekáme. Krok 2: Z ředkviček odřízneme kořínky a listy. Bulvy opláchneme a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku opláchneme a jemně nakrájíme. Krok 3: Vše nasypeme do mísy. Přidáme žervé, zakysanou smetanu, dobře promícháme a dochutíme solí, mletým pepřem, nasekanou petrželkou, pažitkou a řeřichou. Krok 4: Plátky debrecínky rozložíme na pracovní desku. Středy naplníme připraveným salátem a okraje debrecínky přehneme. Aby rolky lépe držely, můžeme je zpevnit výhonkem pažitky nebo jen párátkem. Krok 5: Podáváme s pečivem, doplněné čerstvou zeleninou jako studený předkrm nebo jako součást obložených mís a podobně.

TIP: Jak pěstovat řeřichu doma za oknem

Zveřejněno 17. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRjQv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRjQv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
párek debrecínský, vejce, ředkvičky, cibulka jarní, sýr žervé, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý, řeřicha, petrželka, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]