Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Beránek z tvarohového těsta s rozinkami

Připravte si tradičního velikonočního beránka z vláčného tvarohového těsta. Žloutky vyšleháte s cukrem, postupně přidáte máslo, tvaroh a mouku, nakonec vmícháte sníh z bílků a rozinky. Beránka upečete dozlatova a necháte vychladnout.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby chladnutí

75 min (25 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bílky oddělíme od žloutků a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 2: Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Postupně zašleháme změklé máslo a poté tvaroh. Krok 3: Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a citronovou kůru. Krok 4: Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 5: Do těsta přidáme okapané rozinky a lehce promícháme. Krok 6: Troubu předehřejeme na 190 °C. Krok 7: Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme moukou (silikonovou formu vymazávat nemusíme). Krok 8: Těsto nalijeme do formy a povrch uhladíme. Krok 9: Vložíme do trouby, po chvíli snížíme teplotu na 180 °C a pečeme 45–50 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí – pokud se těsto nelepí, je hotovo. Krok 10: Po upečení necháme beránka ve formě zcela vychladnout, poté ho vyklopíme.

TIP: Beránek, kterého zvládne i začátečník

Zveřejněno 30. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRgll

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRgll

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Povedli se 😊 A určitě budou výborní.

Suroviny:
vejce, cukr krystal, máslo, tvaroh plnotučný, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, rozinky, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]