Dušené hovězí s medvědím česnekem

maris Kuchařka: maris

Hovězí maso 2 názory

Suroviny

500 g hovězího masa vhodného na dušení ( např. krk, kližka )
50 g slaniny
1 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžíce paprikové pasty
vývar
50 g mouky
svazek medvědího česneku
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole rozehřejeme trochu oleje, přidáme malé kostičky slaniny, chvíli ji opékáme, přisypeme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme maso pokrájené na menší kousky, osolíme a opepříme.
    Maso i cibuli osmahneme, posypeme paprikou, necháme ji rozvonět, promícháme s paprikovou pastou a ihned zalijeme vývarem tak, aby maso bylo částečně ponořeno.
    Dusíme přikryté na mírném ohni doměkka. Je-li třeba, podléváme vývarem. Před koncem úpravy rozmícháme v trošce vody mouku, přilijeme k masu, promícháme a vaříme ještě cca 20 minut.

  2. Listy medvědího česneku omyjeme, osušíme, nakrájíme najemno a hustě jimi posypeme maso s omáčkou přímo na talířích.

Poznámka

Česnek můžeme vmíchat přímo do omáčky, ale myslím, že takhle si lépe vychutnáme jeho skvělou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 59 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené hovězí s medvědím česnekem

Tématické fráze: hovezi s medvedim cesnekem hovězí medvědí česnek dušené hovězí hovězí na medvědím česneku hovězímaso s medvědím česnekem hovězí kostky s medvědím česnekem hovězí s medvědím hovězí na medvědím česnečka hovezi cesnekem

Zapomněl/a jsem heslo