Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Zastřené vejce se sardelkovou majonézou

Gurmánské zastřené vejce v křupavé opečené kaiserce s výraznou sardelkovou majonézou a kapkou koňaku se hodí ve všední den i ve svátek. Slaná chuť sardelových filátek a worcesteru dodává jídlu nevšední šmrnc.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Housku rozřízneme, potřeme máslem a vložíme opéct do kontaktního grilu (nebo do trouby na program gril). Krok 2: Jednu sardelku rozmačkáme (utřeme) vidličkou. Přidáme majonézu, koňak, špetku pepře a podle chuti worcesterovou omáčku. Důkladně promícháme. Krok 3: V rendlíku přivedeme k varu vodu s octem a solí. Krok 4: Vejce rozklepneme do naběračky, teplotu zmírníme na minimum tak, aby se voda vařila jen mírně. Do jedné ruky uchopíme naběračku s vejcem, do druhé vidličku. Vejce vlijeme do vody a vidličkou ihned několikrát přetáhneme bílek přes žloutek. Krok 5: Vaříme při minimální teplotě 2-3 minuty. Potom vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Krok 6: Na spodní část opečené žemle položíme ztracené vejce. Přelijeme majonézou, ozdobíme zbylými sardelkami a přiklopíme vrchním dílem žemle. Krok 7: Ihned podáváme.

TIP: Vyzkoušejte také vejce Benedikt

Zveřejněno 5. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr7Kz

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr7Kz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, kaiserky, máslo, majonéza, koňak, omáčka worcesterová, ocet, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]