Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s jahodovým pyré

Lehký, svěží a neodolatelně ovocný dezert, který potěší nejen v létě. Nadýchaný piškot, jemný krém a sladkokyselé pyré z čerstvých jahod tvoří dokonalou kombinaci chutí i barev.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanulka21

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

pekáček 45x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 748 kJ /
4 003 kcal
Bílkoviny101,83 g
Tuky224,87 g
Vláknina20,59 g
Cholesterol 1,85 g
Sodík 886 mg
Sůl2,07 g
Sacharidy382,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C. Krok 2: Ušleháme vejce s cukrem. Přidáváme postupně mouku a šleháme. Krok 3: Piškotové těsto vylijeme na hluboký plech vyložený papírem na pečení. Krok 4: Dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 15 minut dozlatova. Upečené necháme vychladnout. Krok 5: Potřeme jahodovou marmeládou a poté světlým krémem. Krok 6: Na krém uvaříme z mléka a pudinkového prášku hladký pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo s cukrem a postupně do něj zašleháváme vychladlý pudink. Krok 7: Rozmixujeme 1/2 kg jahod čerstvých, mražených nebo 2 sklenky kompotu. Z kompotovaných slijeme nálev a použijeme na rozpuštění želatiny. Krok 8: Přidáme šťávu ze 2 citronů (nemáte-li citrony, přidejte asi 4 lžíce citronky). Krok 9: Dva balíčky želatiny rozpustíme v 1/2 l vody (pokud máme, včetně nálevu z kompotu), přidáme rozmixované jahody, necháme vychladnout. Krok 10: Půl litru šlehačky ušleháme, přidáme 2 lžíce moučkového cukru a zamícháme do směsi a želatiny. Nalijeme na korpus. Krok 11: Uložíme do chladna a necháme ztuhnout. Krok 12: Dva malé balíčky červené želatiny rozpustíme podle návodu a nalijeme na povrch ztuhlého moučníku.

TIP: Nejlepší recepty na moučníky s jahodami - rady, tipy, inspirace

Zveřejněno 14. 6. 2008

Poznámka autorky Hanulka21

Výborná lehká buchta, použít hodně vysoký pekáč. Upečeme jakoukoliv placku třenou, piškotovou, jakou kdo má raději. Kdo kupuje Gallaretku, tak použije do krému 2 balíčky a na povrch stačí 1 balíček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s jahodovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rLW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s jahodovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rLW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrý tip na slavnostní moučník. 😊

Tak jsem upekla piskot,rozetrela van.krem,a dala se na krem z vyslehane slehacky ,jahod a zele...ale co to kdyz jsem dala dohromady slehacku a jahody tak to je strasne ridke,do jahod jsem dala 2x cervene zele.ted to je v lednici,a cekam jestli to ztuhne at to muzu polit jeste dalsim zele...ma to byt tak ridke?:-(

je to jedno, jen takové množství aby to stuhlo, dávám to co mám doma...a je to výborné..

Do te náplně 2 se používá čirá želatina a nebo i želé? Mám ráda tento druh koláčů a tenhle vypadá skvěle:-p

vypadá to úžasně,ale taky náročněji na čas....dávám bodík,krása:-p

Vypadá to dobře a hlavně lákavě:yes::yes:

To vypadá úžasně :yes:

Tématické fráze:
buchta s jahodovým krémem, lehka buchta, buchta s jahodovym pudinkem, jahodový moučník, jahodová buchta s želatinou, lehké buchty, jahodove buchty, lehka jahodova buchta, jahodová placka, třená placka, buchty z jahod, jahodová buchta, jahodový moučník se želatinou, řezy s jahodovým želé, jahodová buchta se zelatinou, buchta z rozmixovaných jahod, buchta z jahod, piškotová buchta s jahodovým krémem, řez s jahodovym kremem, placka s pudinkem

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, mléko, cukr moučkový, pudinkový prášek, jahody, voda, želatina, citron, smetana ke šlehání, cukr, jahodová marmeláda, želatina červená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu