Brambory
Dnes je to již retro zákusek, ale dříve býval klasikou v každé cukrárně. Piškotové bufflery obmazané a spojené čokoládovým krémem a potažené sladkým marcipánem, býval jedním z nejoblíbenějších.
Suroviny pro 1 dávka
20 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 073 kJ / 3 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,34 g |
Tuky | 237,72 g |
Vláknina | 4,25 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 508 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 245,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Krok 2: Nejprve ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru. Žloutky smícháme s vodou, stačí 2 lžíce a přimícháme 2 lžíce mouky. Žloutkovou směs opatrně vmícháme do sněhu a postupně přidáváme zbytek mouky. Těsto lehce obracíme, aby sníh nespadl.
Krok 3: Na plech vyložený pečicím papírem klademe lžičkou hromádky těsta a snažíme se je tvarovat do bochánků. Raději malé, ale vysoké. Těsto se při pečení mírně rozjede, proto je klademe od sebe v dostatečném rozestupu. Pečeme na 180 °C při otevřené troubě, dokud nezezlátnou. Málo upečený buffler se uprostřed propadne.
Krok 4: Na krém si uvaříme hustý pudink a do ještě horkého zašleháme změklé máslo. Cukr a kakao, každý dle chuti.
Krok 5: Upečené a vychladlé bufflery spojíme kakaovým krémem tak, abychom dostali kouli - bramboru. Alespoň na hodinu dáme vychladit.
Krok 6: Potahovací hmotu nebo falešný marcipán rozválíme na tenoučký plát a vychlazené brambory jím potahujeme. Brambory řádně vyválíme v kakau a klademe marcipánovým švem dolů do papírových cukrářských košíčků.
Zveřejněno 17. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mEl9
Moje poznámka
Brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mEl9
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 23 minutami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 25 minutami
Sýrové tyčinky
parikova.nikca před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 2 hodinami
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 3 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 3 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 13 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 15 hodinami
Tématické fráze:
zákusek brambora,
cukrářské brambory,
zákusek brambora recept,
pražské koule s arašidy recept,
pařížské brambory,
brambory zakusek,
pražské brambory,
zakusek pražske koule recept,
cukrářská brambora,
brambora zákusek,
brambory recept,
recept zákusek brambora,
recept na zákusek brambora,
zakusek prazska koule recept,
zákusky brambory,
cukrářské brambory recept,
zákusek brambor,
zakusek brambory,
pařížské koule,
brambory cukrářské
Suroviny:
cukr krystal,
mouka hladká,
vejce,
voda,
máslo,
mléko,
pudink vanilkový,
kakao,
cukr,
hmota potahovací,
kakao
Komentáře (13)
Daniella O. - v čokoládové polevě s arašídy jako zákusek Pražské koule, také vynikající. Jinak těsto na bufflery se používá jako podklad pro likérové špičky, indiánky a nebo pařížské rohlíčky.