Pražská uzená kýta, šťouchané brambory

Pro začátečníky Doba přípravy: 1/2 hodiny 8 názorů

Pro začátečníky Doba přípravy: 1/2 hodiny 8 názorů

Suroviny 2 porce

uzená kýta pražská
brambory
cibule
olej nebo sádlo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit brambory. Jak je uvařit správně se podívejte na odkaz v poznámce.

  2. Uzenou kýtu vyjmeme z vakuového obalu, opláchneme teplou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.

  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a dáme restovat na pánev se sádlem nebo olejem.

  4. Za neustálého míchání smažíme do zlatova. Jakmile máme "barvu", tak musíme pánev stáhnout z plemene a nejlépe zchladit ve studené vodě, aby se cibulka dále nesmažila (mohla by zčernat!).

  5. Uvařené brambory zcedíme a rozšťoucháme spolu s osmaženou cibulkou.

  6. Na pánev dáme "oprančit" kýtu.

    Jako přílohu můžeme podávat sterilovaný okurek, "čalamádu" nebo kompot.

Komentáře k receptu Pražská uzená kýta, šťouchané brambory

Tématické fráze: uzená kýta pecena uzená kyta uzená kýta recept uzena kyta recepty uzená vepřová kýta recept uzená vepřová kýta recepty uzená kýta pečená uzená vepřová kýta pečená uzená kýta recept prazska veprová kyta uzena kyta s bramborem recepty z uzené kýty uzená kotleta s bramborovou kaší vepřová kýta uzena recept uzená vepřová kýta s bramborem co uvařit z uzené kýty příprava uzené kýty recepty uzená kýta šťouchané brambory uzená kýta příprava