

Pražská uzená kýta, šťouchané brambory
Suroviny 2 porce
- uzená kýta pražská
- brambory
- cibule
- olej nebo sádlo
- sůl
Postup přípravy receptu
Dáme vařit brambory. Jak je uvařit správně se podívejte na odkaz v poznámce.
Uzenou kýtu vyjmeme z vakuového obalu, opláchneme teplou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a dáme restovat na pánev se sádlem nebo olejem.
Za neustálého míchání smažíme do zlatova. Jakmile máme "barvu", tak musíme pánev stáhnout z plemene a nejlépe zchladit ve studené vodě, aby se cibulka dále nesmažila (mohla by zčernat!).
Uvařené brambory zcedíme a rozšťoucháme spolu s osmaženou cibulkou.
Na pánev dáme "oprančit" kýtu.
Jako přílohu můžeme podávat sterilovaný okurek, "čalamádu" nebo kompot.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pražská uzená kýta, šťouchané brambory
-
-
-
:-Bohužel já čočku nemůžu, a to bych si jí tak dala.
-
Kadlik:Díky. Pěkných fotek není nikdy dost!!!
-
dovolil jsem si přidat fotku uzené kotlety, kterou dělám já... skoro stejně. Jenomže tady je s kaší..
-
clupmi: dík
-
maris: Děláme ji v takovém černém ocelovém kastrůlku s modrým smaltem uvnitř již mnoho let a nikdy se mu nic nestalo. S tzv. teflonovou pánví bych to asi také nezkoušel. Nebo můžeš použít cokoliv nerezového, tomu se také stopro nic nestane.
-
clumpi
já si nějak neumím představit dát rozpálenou pánev do studené vody