Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 441 kJ / 1 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,94 g |
Tuky | 96,85 g |
Vláknina | 15,94 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 1,79 g |
Sůl | 4,90 g |
Sacharidy | 22,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na suché pánvi opečeme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Česnek nasekáme na tenké plátky a vložíme do pánve ke slanině s cibulí. Necháme asi minutu restovat. Následně přidáme listový špenát - spařila jsem jej horkou vodou, ochutíme solí a pepřem a 2-3 minutky opékáme. Takto připravenou špenátovou směsí vyložíme dno zapékací formy.
Krok 2: Řádně očištěné pstruhy, pokapané citronovou šťávou, necháme 10 minut odpočívat, poté je osušíme, osolíme, použila jsem i zbytek koření na ryby, obalíme v hladké mouce a na pánvi s rozpuštěným máslem pečeme 3-5 minut z každé strany. Opečené pstruhy dáme vedle sebe do zapékací mísy na špenátovou směs a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200°C 25 minut.
Krok 3: Během procesu v troubě si připravíme zapékací omáčku. Vypečenou šťávu z ryb v pánvi zastříkneme bílým vínem, krátce povaříme a vmícháme zakysanou smetanu. Těsně před dopečením nalijeme omáčku na pstruhy a ještě pár minutek zapékáme. Příloha - máslové brambory s vůní libečku.
Zveřejněno 10. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh po florentinsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7oG
Moje poznámka
Pstruh po florentinsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7oG
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 17 hodinami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cinderka před 6 hodinami
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 7 hodinami
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 8 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
kiellmo před 9 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 9 hodinami
Máslové kuře s lilky na rozmarýnu
smrkusa před 9 hodinami
Okurková polévka
jarpos před 10 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
zdesse před 11 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
ryba po florentinsku,
recept na pstruha v troubě,
pstruh na špenátu,
pstruh v horkovzdušné troubě,
pstruh minutka,
příprava pstruha v horkovzdušné troubě,
recepty pstruh,
pstruh v troubě,
ryba po florentánsku,
minutky z pstruha,
pstruh spenat,
pstruh na spenatu recept,
pstruh a špenát,
recepty pstruh a listový spenar,
minutky ze pstruha,
pstruh, špenát recept,
rybapo florentinsku,
michany ovocny salat,
pstruh špenát recept,
pstruzi v horkovzdušné troubě
Suroviny:
špenát listový,
slanina anglická,
cibule,
česnek,
pstruh,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
máslo,
víno bílé,
smetana zakysaná,
šťáva citronová
Komentáře (6)